Πολιτικη & Οικονομια

Aπαισιόδοξος για την οικονομία ο Dr. Doom: Πάμε προς ύφεση

Τι άλλο αναφέρει ο «προφήτης» της κρίσης του 2008

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Roubini: Οι ΗΠΑ πάνε προς ύφεση – Οι αγορές θα πέσουν περισσότερο
Νουριέλ Ρουμπινί © EPA Pool

Νουριέλ Ρουμπινί: Η πρόβλεψη του για την αμερικανική οικονομία.

Η αμερικανική οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση έως τα τέλη του έτους, εκτίμησε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί

«Πλησιάζουμε πάρα πολύ», είπε ο Ρουμπινί στην τηλεόραση του Bloomberg, καθώς οι δείκτες της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, των λιανικών πωλήσεων, της βιομηχανικής δραστηριότητας και των κατοικιών επιβραδύνουν απότομα, ενώ ο πληθωρισμός είναι υψηλός. Ο άνθρωπος που θεωρείται ο προφήτης τής οικονομικής κρίσης του 2008, αναφέρει ότι ο εφησυχασμός αυτός βασίστηκε σε σειρά λανθασμένων παραδοχών. 

Μάλιστα, ο οικονομολόγος θεωρεί ότι τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα θα υποχωρήσουν και άλλο, σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον. 

Οι μετοχές συνήθως πέφτουν κατά 35% όταν οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση και κατά 50% σε περιόδους στασιμοπληθωρισμού, είπε ο CEO της Roubini Macro Associates, προσθέτοντας ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου θα μπορούσε να ξεπεράσει κατά πολύ το 4%. 

Σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs, οι πιθανότητες μιας ύφεσης για τους επόμενους 12 μήνες έχουν αυξηθεί στο 30%, από 15% που ήταν πριν από την αύξηση των επιτοκίων.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, οι πιθανότητες της ύφεσης έχουν φτάσει σχεδόν στο 50%, από 35% που ήταν προηγουμένως.

Η αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, την περασμένη Τετάρτη, ήταν η μεγαλύτερη κίνηση της Fed από το 1994. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, ο οποίος έφτασε τον Μάιο στις ΗΠΑ στο υψηλό 41 ετών, του 8,6%.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.