Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Alco: Η ακρίβεια επηρεάζει την πρόθεση ψήφου

Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ακρίβεια προβληματίζει τους πολίτες, επηρεάζοντας το τι θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Alco
Η ακρίβεια προβληματίζει τους πολίτες, επηρεάζοντας το τι θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Alco © EUROKINISSI

Στη δημοσκόπηση Alco η ακρίβεια απασχολεί τους πολίτες. Πώς κρίνουν τα μέτρα για ρεύμα και καύσιμα. Η πρόθεση ψήφου και η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

Η ακρίβεια σε καύσιμα και ρεύμα δεν σταματά να απασχολεί τους πολίτες, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Alco για το OPEN. Στις 8,5 μονάδες η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτη πολιτική δύναμη παραμένει σταθερά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας όμως μια μικρή πτώση στο ποσοστό του.

Η μεγάλη δημοσκόπηση του OPEN | Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 30/05/2022 | OPEN TV

Δημοσκόπηση Alco: Η ακρίβεια ζορίζει τα νοικοκυριά

Στο ζήτημα της ακρίβειας και των αυξήσεων σε καύσιμα, ρεύμα και βασικά είδη της καθημερινότητας, το 42% των ερωτηθέντων σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει αρκετά την κατανάλωση βασικών αγαθών, ενώ το 17% απαντά ότι την έχει περιορίσει «πολύ». 29% λέει «λίγο» και μόλις 11% απαντά ότι δεν έχει περιορίσει καθόλου την κατανάλωση βασικών αγαθών.

alco-dimoskopisi.jpg

Την ίδια στιγμή το 35% εκτιμά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα βοηθούν «λίγο», 31% λέει «καθόλου» και 19% πιστεύει ότι βοηθούν «αρκετά».

alco-dimoskopisi-2.jpg

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, η ακρίβεια είναι ένα από τα θέματα που θα κρίνουν την ψήφο των πολιτών, καθώς στη σχετική ερώτηση:

  • Το 27% λέει ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο τι θα ψηφίσει,
  • 35% μεγάλο,
  • 16% απαντά μικρό και
  • 15% πολύ μικρό.

alco-dimoskopisi-3.jpg

Σημειώνεται ότι οι πολίτες, κατά 33%, εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα ήταν χειρότερη αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, 34% λέει ότι θα ήταν ίδια και 21% εκτιμά ότι θα ήταν καλύτερη.

alco-dimoskopisi-4.jpg

Δημοσκόπηση Alco: Ανοίγει η διαφορά στην πρόθεση ψήφου για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,1% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με το κυβερνών κόμμα να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco και την αξιωματική αντιπολίτευση άνοδο 0,1%.

Τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,7%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,6%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς καταγράφει ποσοστό 3,5%.

dimoskopisi-alco-6.jpg

dimoskopisi-alco-7.jpg

Δημοσκόπηση Alco: Οι πολιτικοί αρχηγοί και η δημοτικότητά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει θετικό ποσοστό 37% με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 29% και τον Νίκο Ανδρουλάκη να έρχεται τρίτος με 27%. Ακολουθούν Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος με 19%, 17% και 10% αντίστοιχα.

dimoskopisi-alco-5.jpg

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» το 36% λέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 32% απαντά «κανέναν».

alco-dimoskopisi-5.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.