Πολιτικη & Οικονομια

Eurostat: Στο 7,4% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο

Παραμένει σε ιστορικό ρεκόρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σούπερ μάρκετ:
Σούπερ μάρκετ © Pixabay

Ελαφρώς πτωτικά αναθεωρήθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, καθώς η Eurostat, αναφέρει ότι διαμορφώθηκε στο 7,4%.

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 7,4% τον Απρίλιο, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat για την έκθεση του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) για τον μήνα.

Τα βασικά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 3,5%, ταιριάζοντας με τις εκτιμήσεις της αγοράς για 3,5% και 3,0%. Ο ΕνΔΤΚ του μπλοκ αυξήθηκε κατά 0,6%, ενώ οι βασικοί αριθμοί ΕνΔΤΚ διαμορφώθηκαν επίσης στο 1,0% έναντι 1,1% που αναμενόταν.

Η εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια, είναι ο βασικός και κύριος παράγοντας για την εκτίναξη αυτή του πληθωρισμού. 

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 3,9% τον Απρίλιο, από 3,2% ένα μήνα νωρίτερα. Ενώ σε μία ακόμη πιο στενή μέτρηση η οποία δεν συμπεριλαμβάνει τις τιμές του αλκοόλ και του καπνού, οι τιμές καταναλωτή κατέγραψαν ρυθμό 3,5% τον περασμένο μήνα, από 3% τον Μάρτιο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.