Μητσοτάκης: Θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει στη Βουλή την ενεργειακή κρίση. Τι ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου. Την επόμενη ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Κογκρέσο, έπειτα από πρόσκληση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.
Ενέργεια: Έρχεται νέο πακέτο στήριξης
Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. «Οι ανακοινώσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στις παράλογες αυξήσεις», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις, οι οποίες μπορεί να γίνουν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν ακόμη και αύριο. Πριν, δηλαδή, την έναρξη των εργασιών του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι εχθές κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί νέο πακέτο μέτρων στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας. Επιπλέον τόνισε ότι θα υπάρξει παρέμβαση για οριζόντια ουσιαστική στήριξη με ευρύ ορίζοντα και σε καταναλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια που έχουν τεθεί έως τώρα.
«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε ένα νέο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων που θα απαντά δραστικότατα στο πρόβλημα της ακρίβειας των τιμών ενεργείας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Στιγμές που ξεχώρισαν μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο
Αλλαγή σκυτάλης στο Προεδρικό Μέγαρο
Αλλαγή σκυτάλης στο Προεδρικό Μέγαρο
Είναι το ένατο πρόσωπο το οποίο ανέρχεται στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα από το 1974
Τα ποσοστά των κομμάτων και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία
Πώς θα κάνετε 24 τις 12 δόσεις
Ο στόχος των δημόσιων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει στο εξής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ποιο το τελετουργικό - Αυτός είναι ο όρκος που θα δώσει
Tι υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ινδός επιχειρηματίας που επέζησε από τρομοκρατική επίθεση και απαγωγή, έγινε ο πρώτος ασιάτης δισεκατομμυριούχος που μπήκε στη λίστα του Bloomberg
Η υπουργός Πολιτισμού σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
Η διαδικασία της τελετής ορκωμοσίας του
Τα πρόσωπα που όρισαν τα κόμματα
Μετά τον βανδαλισμό τεσσάρων έργων στην Εθνική Πινακοθήκη
Επίκαιρη ερώτηση της βουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Δικαιοσύνης
Τα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.