Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στο Συνέδριο - Η «Ομπρέλα» αποχώρησε από τη διαδικασία ψηφοφορίας

Παρέμβαση Τσίπρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» αποχώρησε από τη διαδικασία ψηφοφορίας για το καταστατικό.

Ένταση προκλήθηκε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία των ψηφοφοριών για τα κείμενα.

Η «Ομπρέλα» κατέθεσε τροπολογία για τα κριτήρια εγγραφής μελών, όπου προβλέπεται η εγγραφή με αυτοπρόσωπη παρουσία, και όχι μόνο με ηλεκτρονική εγγραφή όπως προβλέπει η Επιτροπή Καταστατικού.

Η ψηφοφορία που ακολούθησε για τις τροπολογίες επαναλήφθηκε δύο φορές με ανάταση χειρός, ωστόσο δεν μπορούσε να εξαχθει ασφαλές συμπέρασμα.

Με παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη ΤΖανακόπουλου, εγινε προσπάθεια να εκτονωθεί το κλίμα και προτάθηκε να ψηφιστούν και αυτές οι τροπολογίες, στις 15 Μαΐου, μαζί με την ψηφοφορία για εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση του κόμματος.

Να στηθεί κάλπη εκείνη την ώρα, δεν ήταν δυνατό, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί σύνεδροι, είχαν ήδη αποχωρήσει και έτσι απέρριψε την πρόταση Σκουρλέτη για ψηφοφορία μέσω κάλπης.

Το λόγο πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης διαφωνώντας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στο Συνέδριο - Η «Ομπρέλα» αποχώρησε από τη διαδικασία ψηφοφορίας © EUROKINNISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ακολούθησε ψηφοφορία και το σώμα ψήφισε υπέρ της πρότασης Τζανακόπουλου με τον κ. Σκουρλέτη να ανακοινώνει ότι η Ομπρέλα δεν συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και αποχωρεί.

Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος είχαν και έντονο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα.  

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η παρέμβαση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ξανά το λόγο για να του απαντήσει, λέγοντας πως «είμαστε εδώ για να βρούμε συμβιβαστική λύση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως οι σύνεδροι θα πάνε αυτοπροσώπως στις 15 Μαΐου στις κάλπες να ψηφίσουν. Δεν μιλάμε για εικονική πραγματικότητα ούτε και πρόκειται να συμπεριλάβουμε μέλη που δεν υπάρχουν στη διαδικασία».

Μετά απ’ αυτές τις παρεμβάσεις το κλίμα εκτονώθηκε και τελικά οι αποφάσεις για το καταστατικό θα ληφθούν στις 15 Μαΐου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις