Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Πότε θέλουν εκλογές οι πολίτες - Τι πιστεύουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπη
Κάλπη © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντούν για πρόωρες εκλογές.

Κάτω από τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι στις 8,5 μονάδες.

Οι πολίτες, μεταξύ άλλων, απάντησαν για το πότε θέλουν εκλογές, τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το θέμα της ακρίβειας.

Δημοσκόπηση Pulse: Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 2%, η Δημιουργία 1%, άλλο κόμμα 5,5%, αναποφάσιστοι 8,5%.

pulse1.jpg

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος ως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 33%.

pulse2.jpg

Στην ερώτηση πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 45% απαντά το 2023, το 30% λέει μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

pulse3.jpg

Δημοσκόπηση Pulse: Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ακρίβεια

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι σχετικά με το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, με το 35% να απαντά τους «επόμενους μήνες» και το 32% τις «επόμενες εβδομάδες». Ποσοστό 11% πιστεύει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει «αργότερα», ενώ μόλις ένα 2% απαντά «τις επόμενες ημέρες».

pulse4.jpg

Στο ερώτημα πόσο σας προβληματίζει στην καθημερινότητα οι εξελίξεις στην Ουκρανία: Το 77% απαντά πολύ ή αρκετά, 10% μέτρια, 4% λίγο έως ελάχιστα, 9% ΔΓ/ΔΑ.

pulse5.jpg

Στην ερώτηση πόσο σας προβληματίζει στην καθημερινότητα η ακρίβεια: 85% Πολύ ή αρκετά, 5% μέτρια, 2% λίγο έως ελάχιστα, 8% ΔΓ/ΔΑ.

Τα μέτρα και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για της στήριξη των καταναλωτών στις ανατιμήσεις είναι: 7% προς τη σωστή κατεύθυνση, 38% προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται αλλαγές, 45% προς τη λάθος κατεύθυνση, 10% ΔΓ/ΔΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.