- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε σε ουκρανικό καφέ στα Εξάρχεια
Η Αλεξάνδρα και τα παιδιά της ήρθαν στην Ελλάδα πριν από 22 χρόνια


Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε σε ουκρανικό καφέ στα Εξάρχεια - Η συζήτησή της με τους ιδιοκτήτες για τον πόλεμο.
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε σήμερα Δευτέρα (14/3) στα Εξάρχεια και το ουκρανικό «Cafe Bar 67» της Αλεξάνδρας και των παιδιών της, Ολένας και Μπογδάν, που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από 22 χρόνια.
H Κατερίνα Σακελλαροπούλου συζήτησε με την Αλεξάνδρα για την αγάπη και την αλληλεγγύη που δείχνουν οι Έλληνες προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, καθώς και πώς τη βοήθησαν, πριν από χρόνια, να ενσωματωθεί στη χώρα μας και να μεγαλώσει τα παιδιά της.
Πόλεμος στην Ουκρανία: 9.304 πρόσφυγες στην Ελλάδα
656 Ουκρανοί πρόσφυγες, εκ των οποίων 205 ανήλικοι, έφτασαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Αναλυτικά:
- Από τον Προμαχώνα: 484
- Από Ευζώνους: 28
- Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 39
- Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 103 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 2.
Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 9.304 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 3.003 ανήλικοι.

Τουλάχιστον 2,8 εκατ. πρόσφυγες έφυγαν από την Ουκρανία, αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσιοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ κατέγραψε επίσης περίπου δύο εκατομμύρια εκτοπισμένους στο εσωτερικό της χώρας. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) κατέγραψε ακριβώς 2.808.792 πρόσφυγες από την Ουκρανία στον ειδικό ιστότοπό της, δηλαδή 110.512 περισσότερους από την προηγούμενη καταμέτρηση χθες, Κυριακή, 13 Μαρτίου. Περίπου 127.000 από αυτούς τους πρόσφυγες είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Η Ευρώπη είχε να δει ένα τόσο μεγάλο κύμα προσφύγων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι. Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις του ΟΗΕ.Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν φύγει τώρα από την Ουκρανία, σύμφωνα με την Unicef η οποία δήλωσε: «Έχουν ανάγκη την ειρήνη ΤΩΡΑ».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η διαδικασία στελέχωσης έγινε με ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας
Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών
Ο πρωθυπουργός μίλησε μετά την τετραμερή Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Γαλλίας-Κύπρου-Λιβάνου και μέσω τηλεδιάσκεψης και της Συρίας
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε επιτεθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον δημοσιογράφο
Στα 268 εκατ. ευρώ η συνολική ενίσχυση για τους ενστόλους
Τι αναφέρει στο υπόμνημά του στην προανακριτική
O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλά για τα καυτά θέματα της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας
Παρέμβαση Κακλαμάνη ζητά η αντιπολίτευση
Τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας
Συνεχίζεται η κόντρα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας
Θρυαλλίδα οι δηλώσεις Παππά
Tι είπε για τον κατώτατο μισθό\
Το νομοσχέδιο αφορά τη διακυβέρνηση δεδομένων
Νομοθετική διάταξη που θα εισαχθεί σύντομα στη Βουλή προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών
«Εγώ για την κυρία δεν μιλώ», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ
Οι τροπολογίες που κατέθεσε στο νέο κείμενο θέσεων του ΕΛΚ για την στέγαση, συμπεριλήφθηκαν στο σύνολο τους
«Τοξικό υβριστή» χαρακτηρίζει τον βουλευτή - Ζητά τη διαγραφή του
Ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Εκτελεστικού Αντιπρόεδρου της Κομισιόν
Η απάντηση στην αντιπολίτευση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μέσω TikTok
Η πρώτη διάλεξη του πρώην πρωθυπουργού στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών- CES στο Harvard
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.