- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
43.000 Έλληνες λαμβάνουν επίδομα ανεργίας στη Γερμανία
Η χώρα αναζητά αυστηρότερους κανονισμούς για τους μετανάστες κοινοτικών χωρών
Ένα νέο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Γερμανία, καθώς όλο και περισσότεροι από τους ευρωπαίους μετανάστες που ζουν και εργάζονται εκεί, λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι περισσότεροι ευρωπαίοι άνεργοι στην Γερμανία προέρχονται από την Ιταλία, ενώ ακολουθούν η Πολωνία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το 2013 υπήρξε αύξηση 21,6% στον αριθμό των μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., οι οποίοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας στην Γερμανία. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο ξεπέρασαν τους 300.000, εκ των οποίων οι 43.513 είναι Έλληνες. Σε γενικές γραμμές, η ανεργία των νέων στην Γερμανία, βρίσκεται, σε αρκετά χαμηλό επίπεδο (7,8%), την ώρα που ο μέσος όρος της Ε.Ε. ξεπερνά το 22%.
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει σς δημοσίευμά της, ότι η κατάσταση έχει οδηγήσει την Γερμανία στην αναζήτηση μέτρων προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι κανονισμοί για τους μετανάστες από κοινοτικές χώρες, ενώ συζητιούνται και εισηγήσεις για αυστηρότερη τιμωρία όσων εκμεταλλεύονται το γερμανικό σύστημα επιδομάτων – συζητιέται, σε ακραίες περιπτώσεις, η απέλαση από την χώρα ή ακόμη και η απαγόρευση νέας εισόδου, ενώ άλλες προτάσεις κάνουν λόγο για περιορισμό παραμονής των μεταναστών ως και έξι μήνες προκειμένου να αναζητήσουν εργασία.
Στο μεταξύ, η Γερμανία έχει ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας το δικαίωμα να απορρίπτει αιτήματα για την χορήγηση επιδομάτων, προκειμένου να αποφευχθεί ο «προνοιακός τουρισμός». Ο Φρανκ Βάιζε, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, ισχυρίζεται ότι το γεγονός οφείλεται στο λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο «διευκολύνει τους νέους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και αποτελεί σταθερή βάση για την καριέρα τους».