Πολιτικη & Οικονομια

Με 10ετές ομόλογο η «ελληνική» πρεμιέρα στις αγορές για το 2022

Στόχος είναι η επίτευξη ενός επιτοκίου κάτω του 2%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΟΔΔΗΧ: Με 10ετές ομόλογο η πρεμιέρα
Ελλάδα-Ευρώ-Αγορές (Φωτό αρχείου)

Με την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου θα κάνει πρεμιέρα, για το νέο έτος, στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με στόχο την άντληση περίπου 3 δισ. ευρώ.

Με έκδοση νέου 10ετους ομολόγου ανοίγει η αυλαία το 2022 για το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή σε έξι τράπεζες αναδόχους – Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale – να τρέξουν την έκδοση, με το βιβλίο προσφορών να αναμένεται να ανοίξει, εκτός απροόπτου, αύριο.

Η νέα κοινοπρακτική έκδοση, λήξεως Ιουνίου του 2032, θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στόχος είναι η επίτευξη ενός επιτοκίου κάτω του 2%. Σημειώνεται πως το 10ετές ομόλογο που εκδόθηκε το 2021 – διάρκειας 9,5 ετών περίπου σήμερα καθώς λήγει τον Ιούνιο του 2031 – έχει απόδοση 1,65% ενώ είχε εκδοθεί με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 0,807% ( στο 0,888% η απόδοση κατά το re-opening του Ιουνίου) και με κουπόνι 0,75%.

Τον δρόμο για την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές για το 2022 άνοιξε η πρόσφατη αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.   Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Societe Generale, η S&P θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 22 Απριλίου και η Fitch θα ακολουθήσει τον Ιούλιο ή τον Οκτώβριο. Αναβάθμιση αναμένεται και από τη Moody’s στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.