- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ευ. Βενιζέλος για μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα: «Όχι» σε εργαλειοποίηση
«Η Πολιτεία οφείλει να ζητά πλήρη ενημέρωση»
Παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη συζήτηση που προκάλεσε η μελέτη των Τσιόδρα και Λύτρα.
Με ανάρτηση στη προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρενέβη στη συζήτηση που προκάλεσε η μελέτη των Θ. Λύτρα και Σ. Τσιόδρα.
Θυμίζοντας μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος, ότι στις 4 Οκτωβρίου 2021 είχε ζητήσει από την ιατρική κοινότητα να εξηγήσει γιατί εμφανίζεται αυξημένος ο ρυθμός και αριθμός θανάτων στην παρούσα φάση της πανδημίας, ώστε στη βάση μιας επιστημονικά έγκυρης πληροφόρησης, η κυβέρνηση να λάβει τις δικές της αποφάσεις και η αντιπολίτευση το δικό της μερίδιο κοινωνικής ευθύνης.
Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι συμφωνεί με τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα, πως δεν πρέπει να «εργαλειοποιείται» πολιτικά και μάλιστα κομματικά η επιστήμη, ωστόσο προσθέτει: «Είναι προφανώς εσφαλμένη οποιαδήποτε αίσθηση "τέλους του συναγερμού" και "επιστροφής στην κανονικότητα". Η μετάλλαξη Όμικρον ήρθε να μας θυμίσει ότι απαιτείται μεγάλη επιφυλακτικότητα και αδιάπτωτη εγρήγορση σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός είναι όρος αναγκαίος αλλά δυστυχώς όχι επαρκής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως εξελίσσεται, ενώ απαιτούνται συνεχή και αξιόπιστα τεστ.
«Η συζήτηση για τις αντοχές του ΕΣΥ πρέπει να διεξάγεται με όρους επιστημονικής ακρίβειας και απόλυτης επιστημονικής και πολιτικής ειλικρίνειας. Σημασία δεν έχει μόνο ή κυρίως ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αθήνα και τις άλλες περιοχές αλλά προφανώς η επαρκής στελέχωση των μονάδων με το ανάλογο και αναγκαίο εξειδικευμένο, έμπειρο και επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Άρα η χώρα έχει όριο ως προς τον αριθμό των επιστημονικά και νοσηλευτικά υποστηριζόμενων κλινών ΜΕΘ. Επίσης η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με οξύ πρόβλημα γεωγραφικών ανισοτήτων εντός του υγειονομικού της χάρτη» αναφέρει.
Και υπογραμμίζει «Αν στην παρούσα φάση, τα ζητήματα αυτά καταστούν αντικείμενο συμβατικής κομματικής αντιδικίας, θα χαθεί χρόνος και δυναμισμός που πρέπει να διοχετευθούν υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών. Η κυβέρνηση οφείλει να κινήσει διαδικασίες και να αναλάβει πρωτοβουλίες που εντάσσουν τους πάντες, όλη την επιστημονική κοινότητα, τα ΜΜΕ, την κοινωνία των πολιτών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά τις πολιτικές δυνάμεις στην αναγκαία προσαρμοσμένη επαναπροώθηση του εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Νωρίτερα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με δήλωσή του, πήρε θέση για την αντιπαράθεση που προέκυψε μετά την δημοσιοποίηση της μελέτης για τις ΜΕΘ.