Πολιτικη & Οικονομια

Ο Στράτος Φαναράς θυμάται μια ιστορία για τον Κώστα Σημίτη

Η διαμάχη για τις ταυτότητες και η προσωπική επικοινωνία με τον Γερμανό φιλόσοφο Χάμπερμας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κώστας Σημίτης την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας
Ο Κώστας Σημίτης την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας © EUROKINISSI

Ο Στράτος Φαναράς μιλά για τον Κώστα Σημίτη, παρουσιάζοντας μια παλιά ιστορία από την περίοδο που είχε ξεσπάσει η διαμάχη για τις ταυτότητες.

Λεπτομέρειες από μια ιστορία για τον Κώστα Σημίτη, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας και βρισκόταν σε εξέλιξη η διαμάχη για το θρήσκευμα στις ταυτότητες, παρουσιάζει ο Στράτος Φαναράς. Στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μια παλιά ιστορία. Δε συνηθίζω να διηγούμαι ιστορίες από προσωπικές επαφές και συνεργασίες αλλά σήμερα λέω να παραβώ αυτήν τη συνήθεια για διδακτικούς λόγους. Είναι η εποχή της απάλειψης του θρησκεύματος από τις ταυτότητες και το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει με την καθοδήγηση της εκκλησίας μεταξύ των πιστών.

» Χτυπάει το τηλέφωνο μου και στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. "Θα ήθελα", μου λέει, "να έχω τη γνώμη σου για την έκταση και το βάθος που μπορεί να έχει αυτή η αντίδραση". Δίνουμε ραντεβού σε μια εβδομάδα και πηγαίνω στο Μαξίμου αρκετά μελετημένος και με στοιχεία.

» Κάποια στιγμή στη συζήτηση μας επικαλούμαι τον Γερμανό φιλόσοφο Χάμπερμας και τη δουλειά του περί συγκρότησης των κρατών-εθνών και τη σημασία των ατομικών νομιμοποιητικών εγγράφων (μεταξύ των οποίων βέβαια και οι ταυτότητες) για να επιχειρηματολογήσω ότι η σύγκρουση θα είναι σκληρή και μακρά.

» "Ναι, ξέρω Στράτο" μου απαντά. Τα συζητήσαμε την περασμένη εβδομάδα με τον Γιούργκεν αυτά, αλλά είμαι αποφασισμένος.

» "Α, δεν το ήξερα πρόεδρε ότι μιλάτε μαζί του" του λέω εντυπωσιασμένος, "από πότε;"
"Είμαστε φίλοι", μου απαντά, "από νεαροί". Αυτός ήταν ο Π/Θ μας…».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.