- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κώστας Μπακογιάννης: Πώς σχολίασε το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας
Αλλάζει και πάλι ο Μεγάλος Περίπατος
Κώστας Μπακογιάννης για το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας: «Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της».
Για τον Μεγάλο Περίπατο, τα αντιπλημμυρικά έργα στην καρδιά της πόλης αλλά και το πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, μίλησε στο MEGA ο δήρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στο άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, το οποίο άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και προκάλεσε διάφορα σχόλια στα social media, λέγοντας ότι: «Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από την γέννησή της και ο δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρίας Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους τουρίστες στην Ελλάδα».
Κώστας Μπακογιάννης: Τα αντιπλημμυρικά έργα
«Προφανώς σε τρεις μήνες δεν μπορούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, μπορούν να γίνουν σε 9 μήνες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινείται πολύ γρήγορα, όπως και οι Δήμοι. Πρέπει να τρέξουμε, ώστε να μην ξανασυμβουν αυτά στο μέλλον», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Στην Αθήνα όλοι είναι ετοιμότητα. Τα φρεάτια είναι καθαρισμένα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου είναι ήδη στους δρόμους. Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς», σημείωσε.
Αλλάζει και πάλι ο Μεγάλος Περίπατος
«Ο Μεγάλος Περίπατος περνάει στην τελική του φάση. Έχει ξεκινήσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα», είπε, ενώ τα έργα στην Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, στην Πανεπιστημίου θα μπουν 82 νέα μεγάλα πλατάνια. Συνολικά, η Πανεπιστημίου θα μετράει 160 με 170 δέντρα. «Σκοπός μας δεν είναι να ξεριζώσουμε δέντρα».
Ο Κώστας Μπακογιάννης έξήγησε τους λόγους που επέλεξαν τα πλατάνια: «Πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ότι χειρότερο για το νερό».
Επιπλέον, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα ξενοδοχεία, όπου μπροστά θα υπάρχουν εσοχές για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για όλα τα ξενοδοχεία της πόλης.
Επίσης, θα υπάρχει νέος φορέας για να λυθεί το κυκλοφοριακό της Αθήνας.
«Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συζητήθηκαν οι δράσεις της «Διογένης ΜΚΟ - Σχεδία», που επικεντρώνονται στην υποστήριξη των αστέγων
Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης που έγιναν πράξη φέτος
Τι αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή της
Σε εξέλιξη πρόγραμμα 500.000 ωφελούμενων για αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και την πρόοδο της κοινωνικής πολιτικής
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.