Πολιτικη & Οικονομια

Άννα Διαμαντοπούλου για Όλαφ Σολτς: «Άνθρωπος των έργων»

«Είναι ευρωπαϊστής με σαφείς απόψεις για την αλληλλεγγύη μεταξύ Βορρά και Νότου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλαφ Σολτς και Άννα Διαμαντοπούλου
Όλαφ Σολτς και Άννα Διαμαντοπούλου © Άννα Διαμαντοπούλου/Facebook

Η Άννα Διαμαντοπούλου μιλά για τον Όλαφ Σολτς και τις γερμανικές εκλογές, εξηγώντας τι σημαίνει για την Ελλάδα η νίκη του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών.

Για τον Όλαφ Σολτς μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου μία ημέρα μετά τις εκλογές στη Γερμανία. Η κάλπη έβγαλε νίκη των Σοσιαλδημοκρατών μετά από 19 χρόνια, καθώς το SPD συγκέντρωσε το 25,7% των ψήφων, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει εδώ και πολλά χρόνια.

Στην ανάρτησή της η κα Διαμαντοπούλου αναφέρεται στον Όλαφ Σολτς, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ο χαρισματικός ρήτορας του μπαλκονιού» αλλά «ο άνθρωπος, ο οποίος σε οποία θέση υπηρέτησε, άφησε έργο».

Για το τι σημαίνει για την Ελλάδα η νίκη Σολτς στη Γερμανία, τονίζει μεταξύ άλλων: «Για την Ελλάδα, το σημαντικό είναι ότι ο Scholz είναι ευρωπαϊστής με σαφείς απόψεις για την αμοιβαιότητα και αλληλεγγύη, που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης».

Ποιος είναι ο Όλαφ Σολτς - Η ανάρτηση από την Άννα Διαμαντοπούλου

«Ο Olaf Scholz είναι ένας πολιτικός των έργων. Δίνει περιεχόμενο στη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, συνδυάζοντας τον οικονομικό ρεαλισμό με την κοινωνική πολιτική. Δεν είναι ο χαρισματικός ρήτορας του μπαλκονιού, είναι ωστόσο ο άνθρωπος, ο οποίος σε οποία θέση υπηρέτησε, άφησε έργο.

» Για την Ελλάδα, το σημαντικό είναι ότι ο Scholz είναι ευρωπαϊστής με σαφείς απόψεις για την αμοιβαιότητα και αλληλεγγύη, που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης.

» Πιστεύει, δηλαδή, στην ανάγκη να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη χωρίς ανισότητες, μια Ευρώπη με ισχυρό λόγο στη διεθνή σκηνή.

» Μπροστά στο πορτραίτο του Helmut Schmidt, του είχα ευχηθεί να φτάσει κι ο ίδιος στην Καγκελαρία. Σήμερα, εύχομαι ξανά, ολόψυχα, να το πετύχει» αναφέρει η Άννα Διαμαντοπούλου στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.