- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις
Βασική προτεραιότητα η αποκατάσταση των πληγέντων, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Μιλώντας για τις πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι όλες οι καμένες εκτάσεις είναι αναδασωτέες.
Αναλυτική ενημέρωση για τις πυρκαγιές στην Αττική και τα πύρινα μέτωπα στην υπόλοιπη Ελλάδα είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 το πρωί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.
Υπενθυμίζεται ότι στην Εύβοια 650 πολίτες απομακρύνθηκαν από τη Λίμνη, με τις εικόνες να είναι δραματικές και το βίντεο από την εκκένωση μέσα από το φέρι μποτ να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Κυριάκος Μητσοτάκης για πυρκαγιές - Τι είπε για τις αναδασώσεις
Εξερχόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι μεταξύ άλλων ότι η αποκατάσταση των πληγέντων αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα, όλες οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχτούν αναδασωτέες και αλλάζει ο τρόπος που δρομολογούνται τα αντιπλημμυρικά έργα και οι αναδασώσεις.
Και πρόσθεσε: «Όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό περιβάλλον».
Πυρκαγιές: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους πληγέντες και το «ευχαριστώ» στους πυροσβέστες
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στους πυροσβέστες, σε όλους τους εθελοντές, στην ΕΛΑΣ και στο Λιμενικό, για την τεράστια προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και χθες το βράδυ, προκειμένου να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα, κυρίως στην Αττική, την Εύβοια και στη Μάνη.
«Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την ενημέρωσή του στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι. Και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε κάποιο κίνδυνο αναζωπύρωσης».
«Προτεραιότητα ήταν όλες αυτές τις μέρες πρώτα και πάνω απ' όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών (η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών γιατί σ' αυτή την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές). Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου κι εκεί κατεβλήθη πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι ήμασταν χθες» ξεκαθάρισε.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι αυτό το οποίο έχει συμβεί, να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα, όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες, θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα έργα προστασίας, τα αντιπλημμυρικά, τα αντιδιαβρωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα
«Οι ενεργειακές συμφωνίες αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική»
Έξι νέοι ΓΓ στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μετανάστευσης
Πότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής
Οι οικονομολόγοι στηρίζουν τη στρατηγική απομείωσης του χρέους, ζητούν όμως διαρκή ανάλυση κόστους–οφέλους
Η δηλούμενη αίσθηση περί φτώχειας δεν πηγάζει από τη σημερινή κατάσταση των οικονομικών της χώρας, αλλά μάλλον από μία νοσταλγική σύγκριση με το παρελθόν
Τι είναι η στρατηγική και σε ποιους κανόνες υποκύπτει; Ποια είναι η στρατηγική που προσιδιάζει σε μας;
Ισχυρές επενδύσεις, δημοσιονομικά πλεονάσματα και ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2025
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.