Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Τι είπε για υποχρεωτικό εμβολιασμό καθηγητών - φοιτητών

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο - «Το υπερόπλο είναι το εμβόλιο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκη Κεραμέως: Η δήλωση της υπουργού Παιδείας σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού πανεπιστημιακών και φοιτητών για την επιστροφή στα αμφιθέατρα.

Ανοιχτό άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό πανεπιστημιακών και φοιτητών ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Όπως δήλωσε η υπουργός, η δια ζωής εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο, «αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης».

«Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα διασφαλίσουν την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα», είπε η Νίκη Κεραμέως στον Ant1, σημειώνοντας ότι «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα». 

«Περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας», είπε η υπουργός Παιδείας σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ επεσήμανε και τις αλλαγές που θα έρθουν στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο. «Θα πάνε σε νηπιαγωγεία τα παιδιά από 4 ετών σε όλη την Ελλάδα. Από το νηπιαγωγείο θα γίνονται δραστηριότητες στα αγγλικά, αλλά και μια σειρά από δεξιότητες, από ρομποτική μέχρι επαγγελματικό προσανατολισμό, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχουν διπλασιαστεί τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την χώρα, ξεκινούν τα πρώτα πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια και γίνονται 11.700 μόνιμοι διορισμοί, οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση εδώ και 12 χρόνια».
 

Κεραμέως για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και Βάσεις 2021


«Η ελάχιστη, η κατώτερη βάση ανά επιστημονικό πεδίο είναι γύρω στο 9 ή στο 10. Το κάθε Πανεπιστήμιο όρισε τον συντελεστή του. Η ελάχιστη βάση ορίζεται από τον βαθμό των υποψηφίων σε συνδυασμό με τον συντελεστή που επέλεξε κάθε Πανεπιστήμιο. Η ελάχιστη βάση είναι ανά σχολή και ανά τμήμα, είναι ένα σύνθετο σύστημα. Θα βγει την επόμενη εβδομάδα η ελάχιστη βάση ανά τμήμα και σας θυμίζω ότι θέλουμε αποφοίτους, όχι εισαχθέντες. Δεν μας ενδιαφέρει να γίνουν τα παιδιά μας φοιτητές, αλλά να αποφοιτήσουν. Θέλουμε το Πανεπιστήμιο να ανοίγει δρόμους ζωής», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως στον Ant1, ενώ ρωτήθηκε και για τη μείωση των εισαχθέντων φοιτητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

«Έχουμε 9.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι, που κρίθηκε ότι δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να συμπληρώσουν μηχανογραφικό. Το μηχανογραφικό για πρώτη φορά θα είναι διπλό για τη δήλωση Σχολών για τα Πανεπιστήμια, αλλά και για τα δημόσια ΙΕΚ. Μέχρι 27.000 παιδιά μπορούν να εγγραφούν σε δημόσια ΙΕΚ και σε ειδικότητες που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ