- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα νούμερα της Εβδομάδας | 1-7 Ιουλίου 2021
78 ετών έφυγε από τον μάταιο -αλλά λαμπερό για την ίδια- τούτο κόσμο η βασίλισσα της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και της πρώιμης απενοχοποίησης της γυναικείας σεξουαλικότητας, Raffaella Carra.
Τα νέα της εβδομάδας, 1-7 Ιουλίου 2021. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.
43% έως και 68% αυξημένες θα είναι οι επικουρικές συντάξεις των νέων με τις διατάξεις του νέου νόμου για την επικουρική ασφάλιση, όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Για τους παλαιότερους καλύτερα να μη μιλήσουμε, αφού θα υποστούν τις συνέπειες της στήριξης που έδειξαν στον λαϊκισμό όταν χλεύαζε τον Τάσο Γιαννίτση.
35 ετών είναι το ανώτατο ηλικιακό όριο για να ενταχθεί κανείς στον νέο τρόπο υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης. Υποχρεωτική είναι η ένταξη για όλους τους νέους ασφαλισμένους.
60.000 θεατές θα παρακολουθήσουν τον τελικό του Euro 2020 ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 11 Ιουλίου 2021.
90.000 θεατές χωράει το Γουέμπλεϊ.
73% των εκπαιδευτικών είχαν εμβολιαστεί ή προγραμματίσει εμβολιασμό μέχρι την περασμένη Δευτέρα, όπως έκανε γνωστό η Νίκη Κεραμέως. Είναι εμφανές ότι οι αρνητές-ψεκασμένοι-κοινωνικά αναίσθητοι είναι λιγότεροι απ’ όσο νομίζουμε, αλλά κάνουν πολύ περισσότερη φασαρία απ’ ό,τι τους αναλογεί.
4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη βιβλικών διαστάσεων πυρκαγιά στην Κύπρο η οποία έκαιγε για δύο συνεχόμενα 24ωρα.
55.000 στρέμματα έγιναν στάχτη και ο πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε την πυρκαγιά ως τη μεγαλύτερη καταστροφή της Κύπρου μετά την εισβολή του ’74.
2 αεροσκάφη έστειλε για βοήθεια η Ελλάδα αλλά το ένα -τηρώντας τις παραδόσεις- χάλασε καθ’ οδόν. Ένα τρίτο άρχισε να προετοιμάζεται στη Ρόδο αλλά πιθανόν να έφθασε καθυστερημένα.
67 ετών είναι ο Κύπριος που κατηγορείται ότι ξεκίνησε την πυρκαγιά αποφασίζοντας -αρχές Ιούλη- να κάψει τα ξερόχορτα στο χωράφι του.
78 ετών έφυγε από τον μάταιο -αλλά λαμπερό για την ίδια- τούτο κόσμο η βασίλισσα της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και της πρώιμης απενοχοποίησης της γυναικείας σεξουαλικότητας, Raffaella Carra.
9 ετών είχε κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο της στο μελόδραμα «Tormento del passato» (Το μαρτύριο του παρελθόντος).
65 ετών ήταν ο άνθρωπος ο οποίος σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε την πυρκαγιά στο Μάτι, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 102 ανθρώπων. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε πολλάκις, στο παρελθόν, προχωρήσει σε καύση σκουπιδιών και ξερών κλαδιών. Ο ίδιος το είχε αρνηθεί.
270.000 ευρώ αποζημίωση για ψυχική οδύνη επιδίκασε το δικαστήριο στην οικογένεια ενός άτυχου 29χρονου που έχασε τη ζωή του από πνιγμό κατά τη διάρκεια των φονικών πλημμυρών τον Νοέμβριο του 2017 στη Μάνδρα.
50 λίρες στερλίνες ή 100 ευρώ, ανάλογα με τη χώρα, υποστήριξε σε δημόσια ομιλία του ο Ερντογάν ότι πληρώνουν τα εμβόλια οι Ευρωπαίοι, σε αντίθεση με την Τουρκία, όπου από την ελεημοσύνη του ιδίου τα εμβόλια δίδονται δωρεάν. Πού να μάθαιναν οι γείτονες ότι στην Ελλάδα δίνουμε και 150 ευρώ σε όποιον νέο εμβολιάζεται.
96% είναι το ποσοστό προστασίας των εμβολίων mRNA (Pfizer, Moderna) σύμφωνα με τους διεθνείς Οργανισμούς ΕΜΑ και FDA. Οι Ισραηλινοί βεβαίως έχουν διαφορετική άποψη και ρίχνουν το ποσοστό στο 64%.
92% προστασία προσφέρει το Astra Zeneca και 85% το Johnson. Μιλάμε πάντα για προστασία έναντι της σοβαρής νόσου και της ανάγκης εισαγωγής για νοσηλεία στο νοσοκομείο, όπως και για προστασία από τον θάνατο.
96,4% υπέρ του σχεδίου της Πολιτικής Απόφασης ψήφισαν οι σύνεδροι της τριήμερης προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποιώντας την ευχή του προέδρου Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είπε ότι «πρέπει να είμαστε ένα κόμμα με δημοκρατικές λειτουργίες».
25% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής να αποτελείται από κυβερνητικά στελέχη και όχι βουλευτές ήταν η εισήγηση του προέδρου στο προηγούμενο συνέδριο του κόμματος το μακρινό 2016. Το σώμα τότε είχε καταψηφίσει την εισήγησή του και ο Αλέξης Τσίπρας επέβαλε την επανάληψη της ψηφοφορίας.
12,4% προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, κατέγραψε δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Τα Νέα.
23,2% όσων δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρνητική (και μάλλον αρνητική) γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.
5% από όσους δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
54% των ερωτηθέντων κρίνει θετικά την πορεία της παρούσας κυβέρνησης.
77% όσων ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις προηγούμενες εκλογές κρίνουν θετικά την πορεία της κυβέρνησης.
9 χρόνια είχε στην κατοχή του τους πίνακες που έκλεψε από την Εθνική Πινακοθήκη ο 49χρονος κλέφτης έργων τέχνης. Ο πραγματικός Thomas Crown ήταν χομπίστας δισεκατομμυριούχος. Ο δικός μας ήταν απλός ελαιοχρωματιστής που λάτρευε, κατά δήλωσή του, την τέχνη.
5-7 λεπτά χρειάστηκε, σύμφωνα με την ομολογία του, για να βγάλει τις κορνίζες από τα έργα τέχνης, τα οποία, λέει, δεν είχε σκοπό να πουλήσει.
2 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το βίντεο, χρειάστηκαν για να πέσει ο ανακτηθείς πίνακας του Πικάσο στο έδαφος κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από την Ελληνική Αστυνομία. Έτσι το «Thomas Crown Affair» έγινε ξαφνικά «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή».
Verba Volant
Αλέξης Τσίπρας
«Αν θέλουμε να κερδίσουμε το κέντρο πρέπει να στρίψουμε αριστερά»… Αν πάρει κανείς τοις μετρητοίς τα λόγια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με δεξιά «περπατησιά» που πρέπει να στρίψει προς τα αριστερά για να φθάσει στο κέντρο. Περιμένουμε στροφή τουλάχιστον 360 μοιρών για επανόρθωση.
Γρηγόρης Πετράκος
«Μίλησες για το πρώτο Covid free μαγαζί και είπες ότι δεν παίζεις με τη δημόσια υγεία. Καταλαβαίνεις, αγαπητέ φίλε, τι σημαίνει το τάχα μου Covid free που σας πούλησε η αγαπημένη μας κυβέρνηση»; Ο αγαπημένος τραγουδιστής-γιατρός απαντά στον Πάνο Κιάμο, καθώς λόγω ιδιότητας είναι ο καταλληλότερος να μιλήσει για Covid free νυχτερινά κέντρα. Τιμής ένεκεν θα πρέπει να δημιουργηθεί και νέος κλάδος της ιατρικής. Κάπως σαν «ξενυχτίατρος» ή «μπουζουκολόγος», του οποίου -δικαίως- θα θεωρείται ιδρυτής…
Νίκος Τόσκας
«Τι γίνεται με τις καταγγελίες για διακοπή χρήσης ή λογοκρισία από το Facebook; Είναι σε γνώση της μητρικής εταιρείας; Προφανώς, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στη Βουλή γιατί πρόκειται για μείζον θέμα». Έπρεπε να έχουμε καταλάβει ότι ο «Μάρσαλ» Τόσκας δεν σκαμπάζει πολλά από «κομπιούτερ», από την περίοδο που είχε βάλει κωδικό πρόσβασης στο pc το θρυλικό «12345» και τον έγραψε σε post-it, το οποίο και κόλλησε πάνω στην οθόνη του. Το να θεωρείς όμως ότι η Βουλή μπορεί να «συνετίσει» το Facebook ή να αφήνεις υπόνοιες ότι υπάρχει ωμή πολιτική παρέμβαση ξεπερνά ακόμη και τα όρια της αυταπάτης.
Φώφη Γεννηματά
«Δυο χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους, αδιαφορεί για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους». Δεδομένου ότι η δήλωση αποπνέει φρεσκάδα και πρωτοτυπία, είναι προφανές, πρόεδρε, ότι «οι πολλοί» δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους. Έτσι εξηγούνται τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ.
Δημήτρης Παπαδημούλης
«Διανύω την τρίτη μου θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχω αποφασίσει, εδώ και χρόνια, ότι θα είναι και η τελευταία στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ευρωπαϊκά ή ελληνικά». Απώλεια για την πολιτική, τον κέρδισε προφανώς το real estate.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Τι ανέφερε ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ - Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Πώς γίνεται ο σύντροφος Πολάκης να είναι ο μόνος συνεπής
Αναβάθμιση υπηρεσιών για διευκόλυνση των φορολογούμενων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.