Πολιτικη & Οικονομια

Πιερρακάκης: Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό έχει έντονο χρώμα Ελλάδας

Γιατί δίνει μεγάλη προστιθέμενη αξία για τη χώρα - Τι δήλωσε ο υπουργός στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό έχει έντονο ελληνικό χρώμα και στέλνει μήνυμα στο εξωτερικό ότι «η χώρα παράγει αποτέλεσμα», ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό που χρησιμοποιείται από όσους έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε στη Βουλή ότι το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί «μήνυμα προς όλους, τόσο προς το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, για το τι πραγματικά μπορεί η Ελλάδα να καταφέρει».

«Είναι ένα ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό με έντονο ελληνικό χρώμα. Η πρόταση του πρωθυπουργού που υιοθετήθηκε, και η εφαρμογή του στη πράξη από την 1η Ιουλίου απ' όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια. Και πρόσθεσε: «Ήρθε στη Βουλή ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για να προλάβουμε τη διαδικασία και να είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα το εφαρμόσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, τόνισε ότι «η έκδοσή του είναι εξαιρετικά απλή και το έχουν αξιοποιήσει περισσότεροι από 230.000 συμπολίτες μας». Στην τοποθέτησή του ο κ. Πιερρακάκης ξεκαθάρισε πως «η επιτυχία του εγχειρήματος οφείλεται στο ότι υπήρχε ήδη ένα ψηφιακό σύστημα έτοιμο, πάνω στο οποίο, ακολουθήθηκαν τρεις αρχές».

«Πρώτη αρχή ότι το κράτος πάει στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο κράτος, δεύτερη, ο σχεδιασμός υπηρεσιών με τον πολίτη στο επίκεντρο του και τρίτη, ότι το κράτος αξιοποιεί στο βέλτιστο βαθμό τις υποδομές του» εξήγησε.

Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό - Πώς η Ελλάδα πρωτοπορεί

Και διευκρίνισε: «Τα δύο συστήματα που εφαρμόσαμε, του εμβολιασμού και του ψηφιακού πιστοποιητικού covid, παράγουν δύο μηνύματα, ένα προς το εσωτερικό και ένα προς το εξωτερικό.

» Ο εθνικός εμβολιασμός είναι ένα μήνυμα προς όλους στο εσωτερικό της χώρας, για το τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Γιατί αυτό που βλέπετε για το εμβόλιο, αφορά όλες τις κυβερνήσεις, γιατί χτίζεις πάνω σε ό,τι έχεις. Και εμείς επιλέξαμε να αξιοποιήσουμε ό,τι καλή υποδομή είχαμε, όπως κάναμε για παράδειγμα για την καθιέρωση της άυλης συνταγογράφησης.

» Στο εξωτερικό, στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα θέτει στο τραπέζι ιδέες, μπορεί να προσφέρει, μπορούμε να μιλάμε για το δικό μας παράδειγμα. Αυτή η ψηφιακή πολιτική covid, δίνει το μήνυμα ότι θέτουμε τη χώρα σε κίνηση, ότι παράγει αποτέλεσμα».

«Είναι μπροστά μας ένα φιλόδοξο ψηφιακό στοίχημα που μπορεί να γίνει στα επόμενα χρόνια. Αν επενδύσουμε όλοι θα είναι νομοτέλεια, και αν το πιστέψουμε όλοι σίγουρα θα πετύχουμε» κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H απειλή εξ Ανατολών - Μέρος 2: Η διεθνής νομολογία ως περίγραμμα ενός έντιμου συμβιβασμού
H απειλή εξ Ανατολών - Μέρος 2: Η διεθνής νομολογία ως περίγραμμα ενός έντιμου συμβιβασμού

Μια προσπάθεια να σκιαγραφηθεί η εικόνα της πλέον εύλογης και πιθανής απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, στην υποθετική περίπτωση κοινής ελληνο-τουρκικής προσφυγής σε αυτό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.