Πολιτικη & Οικονομια

Brands αυτοκινήτων προσεγγίζουν τους millennials με κινητά

Οι Millennials δεν παρακολουθούν τηλεόραση οπότε τα brands αυτοκινήτων άλλαξαν την τακτική τους

the_total_business.jpg
The Total Business
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
autokinito-millennials.jpg

Brands αυτοκινήτων: Πώς χαράσσουν τις εκστρατείες διαφήμισης για να προσεγγίσουν τη νεότερη γενιά.

Η γενιά των millennials έχει γίνει ένα βασικό δημογραφικό κοινό για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες πλέον επιλέγουν εικονικά λανσαρίσματα και επιδείξεις AR αντί για τις λαμπερές εκθέσεις του παρελθόντος.

Οι μάρκες αυτοκινήτων προσαρμόζουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ για να προσεγγίσουν τους millennials που πλέον αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς αυτοκινήτων. Για να προσελκύσουν εκείνους τους καταναλωτές που γνωρίζουν την τεχνολογία, περισσότεροι έμποροι αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πλατφόρμες που σχετίζονται με κινητές συσκευές.

Οι εκδηλώσεις ζωντανής ροής, οι συνεργασίες ψηφιακού περιεχομένου και οι εμπειρίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR/VR) συγκαταλέγονται στους τρόπους με τους οποίους οι μάρκες αυτοκινήτων παρουσιάζουν τα πιο πρόσφατα μοντέλα τους. Καθώς εργάζονται εν μέσω των συνεχιζόμενων αλλαγών της πανδημίας, θα συνεχίσουν να βασίζονται σε αυτές τις προωθητικές στρατηγικές για να προσελκύσουν καταναλωτές που περνούν περισσότερο χρόνο σε smartphones. Περισσότερο από το 80% των εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων στο Twitter έχουν φιλοξενήσει ένα εικονικό λανσάρισμα οχήματος ή έχουν προγραμματίσει να το κάνουν φέτος.

Η κουλτούρα των αυτοκινήτων ζει
Αυτή η μετάβαση στην ψηφιοποίηση αντανακλά τις συνήθειες των millennials που μεγάλωσαν χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για αγορές. Ήταν μεταξύ των πρώτων που υιοθέτησαν smartphones, social media, υπηρεσίες streaming και πληρωμές μέσω κινητού. Οι millennials είχαν αρχικά δείξει μεγαλύτερη απροθυμία από τις παλαιότερες γενιές να αγοράσουν αυτοκίνητα, συμβάλλοντας στη στήριξη της ανάπτυξης εταιρειών που βασίζονται σε εφαρμογές όπως η Uber και η Lyft, που κατέστησαν πιο εφικτή τη μεταφορά.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί ότι οι millennials σκότωσαν την κουλτούρα των αυτοκινήτων άρχισαν να εξασθενούν, καθώς η γενιά αυτή ωριμάζει, χτίζει καριέρα, δημιουργεί οικογένεια και έχει ανάγκη την μεταφορά. Η αυξανόμενη αγοραστική τους δύναμη, σε συνδυασμό με το τεράστιο μέγεθος της γενιάς, τους έχει καταστήσει βασικούς στόχους για τις μάρκες αυτοκινήτων. Οι millennials πέρυσι αποτελούσαν περίπου το 29% των αγοραστών αυτοκινήτων και προβλέπεται να γίνουν το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς αυτοκινήτων με περισσότερο από 30% φέτος.

H νεότερη γενιά Z αποτελεί σήμερα περίπου το 4% των αγοραστών αυτοκινήτων, καθιστώντας τη λιγότερο προτεραιότητα για τους εμπόρους. Ωστόσο, καθώς η γενιά Z μεγαλώνει και όλο και περισσότερο αρχίζει να ψωνίζει αυτοκίνητα, οι μάρκες ενδέχεται να συνεχίσουν να μετατοπίζουν τις δραστηριότητές τους σε κοινωνικά μέσα, όπως το Snapchat και το TikTok που είναι πιο δημοφιλή στους νεότερους καταναλωτές.

Οι millennials δεν παρακολουθούν τηλεόραση 
Η τρέχουσα εστίαση στους millennials έρχεται, καθώς εκείνοι αυξάνουν την τάση τους να παρακολουθούν περιεχόμενο μέσω του διαδικτύου και όχι της τηλεόρασης, κάτι που καθιστά πιο δύσκολο για τους εμπόρους να τους προσεγγίσουν μέσω παραδοσιακών καναλιών. Η πανδημία επιτάχυνε την τάση καθώς τα νοικοκυριά συνδέουν τις τηλεοράσεις τους απευθείας στο διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν streaming βίντεο. Το YouTube της Google ήταν μεταξύ των πλατφορμών που επωφελήθηκαν από την τάση, με έσοδα από διαφημίσεις που αυξήθηκαν κατά 49%, στα 19,8 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Ένας στους τρεις millennials δεν παρακολουθεί τηλεόραση, οπότε υπάρχουν πολλές δυνατότητες για προσέγγιση σε πλατφόρμες όπως το YouTube και γενικά για ψηφιακή διαφήμιση.

Επειδή οι ψηφιακές πλατφόρμες παρέχουν σχεδόν στιγμιαίες μετρήσεις προβολής, οι έμποροι αυτοκινήτων μπορούν να κάνουν ταχύτερες προσαρμογές στις καμπάνιες τους με βάση την απόδοση σε πραγματικό χρόνο. Με το ψηφιακό, μπορούν να αποκτήσουν την άμεση ικανοποίηση του να γνωρίζουν τι αποδίδει μια διαφημιστική δαπάνη. 

Μεταξύ των πιο πρόσφατων εκστρατειών αυτοκινήτων, η Hyundai τον περασμένο μήνα συνεργάστηκε με το National Geographic στην πρώτη του σειρά AR με την επωνυμία για την προώθηση των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η σειρά με τίτλο «Outside Academy», προτρέπει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν τα εθνικά πάρκα εικονικά και φυσικά, παρουσιάζοντας πιο φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα, όπως το 2021 Santa Fe HEV, το Tucson PHEV και το Ioniq 5.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Toyota συνεργάστηκε με τέσσερις δημιουργούς για την ανάπτυξη πρωτότυπου περιεχομένου για την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, Pinterest, για να παρουσιάσει το 2021 Sienna minivan. Η εκστρατεία επιδίωξε να αλλάξει στάση σχετικά με τα μίνι βαν, τοποθετώντας το Sienna ως τον τρίτο χώρο μεταξύ σπιτιού και γραφείου εν μέσω της συνεχιζόμενης διαταραχής της πανδημίας στην καθημερινή ζωή.

Αυτές οι καμπάνιες επιδιώκουν να προσελκύσουν υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων που θέλουν τις ίδιες ανέσεις από τις αντιπροσωπείες με αυτές που προσδοκούν από ιστοτόπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Η αύξηση των διαδικτυακών αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας μπορεί να έχει διαρκή επίδραση στη συμπεριφορά των καταναλωτών, προκαλώντας τους εμπόρους να προσελκύσουν άτομα σε κινητές και ψηφιακές πλατφόρμες όπου ήδη ξοδεύουν χρόνο.

Πηγή: The Total Business

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.