Πολιτικη & Οικονομια

Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ποια η άποψη των πολιτών για Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας © Eurokinissi

Καταλληλότερο πρωθυπουργό βλέπει η πλειοψηφία των πολιτών τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Δημοσκόπηση διεξήγαγε η Opinion Poll για την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση καθώς και την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Στη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε ο καταλληλότερος ως πρωθυπουργός και πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός ενώ επικρατεί ικανοποίηση για την διαχείριση της πανδημίας.

1.jpg

Η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 53% εξέφρασαν θετική άποψη στο ερώτημα αν η χώρα κινείται γενικά σε σωστή κατεύθυνση. Το 26% απάντησαν «ναι» και 27% «μάλλον ναι» ενώ στο ίδιο ερώτημα το 30% απαντούν «όχι» και το 16% «μάλλον όχι».

2.jpg

Ικανοποίηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Ακόμα, το 53% δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Το 17% απάντησε πολύ και το 36% αρκετά, ενώ το 47% εξέφρασε την αντίθετη άποψη, το 21% καθόλου και το 26% λίγο.

Μάλιστα, όσον αφορά το συνολικό έργο της κυβέρνησης, πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο δηλώνει το 49% (15%- 34% αντίστοιχα), ενώ το 25% απαντά «καθόλου» και το 26% «λίγο».

Αντιθέτως, το 12% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ (10% και 2% αντίστοιχα), ενώ το 57% απάντησε «καθόλου» και το 29% «λίγο».

3.jpg

Θετική η άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Προσωποκεντρικά, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη  το 60% εξέφρασε θετική και μάλλον θετική άποψη (34% και 26% αντίστοιχα) για τη συνολική παρουσία του ως πρωθυπουργού και το 39% αρνητική και μάλλον αρνητική άποψη (24% και 15% αντίστοιχα).

Ως προς τον Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 19% δήλωσαν αρκετά ή πολύ ικανοποιημένοι (14% και 5% αντίστοιχα), ενώ το 48% απάντησε «καθόλου» και το 32% «λίγο».

4.jpg

Πλειοψηφία θέλει τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 52,4% επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη (από 52% τον Απρίλιο) και το 19,9% τον Αλέξη Τσίπρα (18,5% τον προηγούμενο μήνα). Το 26% απάντησε «κανένας» σε αυτό το ερώτημα.

5.jpg

Πιο δημοφιλής στους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδείχθηκε ο πιο δημοφιλής των πολιτικών αρχηγών με ποσοστό 35% ενώ ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (10,2%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (7,9%), η Φώφη Γεννηματά (7,4%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (5,7%) και ο Γιάνης Βαρουφάκης (4,8%).

6.jpg

Μάλιστα, σε περίπτωση που οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή, το 37,3% θα ψήφιζε τη ΝΔ και το 19,9% τον ΣΥΡΙΖΑ, από 36,2% και 20,2% που ήταν αντίστοιχα τα ποσοστά των δύο κομμάτων τον Απρίλιο.

Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει το 6,7% αυτό τον μήνα και ακολουθούν το ΚΚΕ (5,3%), η Ελληνική Λύση (4,2%) και το ΜέΡΑ25 (3,1%). Το 3,9% απάντησε ότι θα απείχε από τις εκλογές αν γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή και το 11,5% δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα στήριζε.

7.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.