- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Λευκορωσία: Ο επικεφαλής της Belavia επικρίνει την ΕΕ
Για το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου μετά τη σύλληψη του Ρόμαν Προτάσεβιτς


Πυρά στην ΕΕ από τον επικεφαλής της Belavia, του εθνικού αερομεταφορέα στη Λευκορωσία, για το κλείσιμο του εναέριου χώρου στα αεροσκάφη της.
Ο επικεφαλής του εθνικού αερομεταφορέα της Λευκορωσίας Belavia καταδίκασε σήμερα, Σάββατο 29 Μαΐου 2021, τον εναέριο αποκλεισμό της χώρας, μετά την κρατική αεροπειρατεία που οδήγησε στη σύλληψη του Ρόμαν Προτάσεβιτς.
Η ΕΕ έχει απαγορεύσει τις πτήσεις της Belavia μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ αεροσκάφους της Ryanair με προορισμό τη Λιθουανία, μέσα στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος.
Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο διευθυντής της Belavia Ιγκόρ Τσεργκίνετς έγραψε πως τέτοιου είδους βήματα ισοδυναμούν με κυρώσεις στην αεροπορική εταιρεία, την οποία περιέγραψε ως «αθώα».
«Είναι προφανές ότι αυτές οι κυβερνήσεις σχεδίασαν όχι μόνο να κλείσουν τις χώρες τους για προσγείωση στα αεροπλάνα μας, αλλά επίσης, με μια ιδιαίτερα φασιστική διαστροφή, κλείνουν τους αεροδιαδρόμους έναν προς έναν. Μας χλευάζουν» έγραψε ο Τσεργκίνετς. Και επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επειδή επέβαλαν τους περιορισμούς προτού ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας ερευνήσει το περιστατικό.
«Όλα αυτά συμβαίνουν πριν από μια έρευνα για το περιστατικό, για το οποίο ενδεχομένως υπάρχουν κάποιοι ένοχοι, όμως η Belavia δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών» ξεκαθάρισε. Και κατέληξε: «Τιμωρούν την αθώα Belavia, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει μια έρευνα. Είναι ποταπό»
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πτήση είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό την Αθήνα
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Η πρώτη φάση ξεκινά άμεσα και συγκεκριμένα από τη 1η Απριλίου
Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, τεχνολογίας και AI καθώς και τουρισμού
Το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από την ακριτική Λήμνο
Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή επέτειο
«Προϋπόθεση επίσης για την πρόοδο, είναι πάντα η αυτογνωσία»
«Η Ελλάδα είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας που επιδιώκει την προκοπή του»
Οι απαλλαγές συμπεριλαμβάνονται σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία προωθείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή
Ο πέμπτος μέσα σε λίγες ημέρες
Τι αναφέρει για τις αμυντικές δαπάνες
Ήταν προγραμματισμένο για τον Απρίλιο
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως το σιδηροδρομικό δίκτυο νοσεί βαθιά
Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα σενάρια επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού
«Συντελείται μια επανάσταση στον τρόπο που λειτουργεί το Δημόσιο στην πατρίδα μας» είπε ο πρωθυπουργός
Όσα είπε στο «Εξομολογητήριο» για το παρελθόν του και το... μπέρδεμα με τον Ανδρουλάκη
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη σπουδαία νίκη της Εθνικής και τον Μίλτο Τεντόγλου
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες
«Το σχολείο αλλάζει. Όχι με λόγια αλλά με μικρές πράξεις που έχουν σημασία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.