- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Θεοδωράκης: Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τη δική της Αναγέννηση
«Το Ποτάμι είναι κίνημα-Δούρειος Ίππος για τους νέους»
Την ανάγκη της Ελλάδας να φτιάξει τη δική της Αναγέννηση, κόντρα στις κραταιές μέχρι τότε ιδεολογίες του ρουσφετιού και του λαϊκισμού επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκη κατά την ομιλία του στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού στο Λαύριο.
Ο κ. Θεοδωράκης, καταφερόμενος κατά του παλαιοκομματισμού, έσπευσε μάλιστα να χαρακτηρίσει το Ποτάμι ως «κίνημα-Δούρειος ίππος για να μπουν νέοι άνθρωποι στο απόρθητο αραχνιασμένο κάστρο», προσθέτοντας ότι, «Το Ποτάμι δεν είναι με όλους, ούτε λιγουρεύεται καρέκλες. Αν κάποιοι θέλουν την βοήθεια μας θα πρέπει να ξέρουν ότι έχουμε και θέσεις και αξίες».
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πολιτική ιστορία του τόπου από το θάνατο του Καποδίστρια έως σήμερα ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι όλοι οι πρωθυπουργοί έως σήμερα έδιναν υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα η κυρίαρχη ιδεολογία του ελληνικού κράτους να γίνει συν τω χρόνω ο τοπικισμός και το ρουσφέτι.
«Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει τον Διαφωτισμό που δεν πρόλαβε. Να φτιάξει την δική της Αναγέννηση» είπε ο κ Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Παιδεία, ανθρωπισμός, άνοιγμα στον κόσμο, εδραίωση κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. Ορθολογισμός. Πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς των μετρίων, της αναξιοκρατίας, του φόβου, της κλειστής κοινωνίας». Ο πρόεδρος του Ποταμιού καταφέρθηκε κατά του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού και ενός συστήματος «που προσπαθεί με ψέματα και μισές αλήθειες να κρατηθεί στην εξουσία».
Ο κ. Θεοδωράκης παρουσιάστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο μελλοντικών συμμαχιών, επισημαίνοντας πως «η κατάρρευση του παλιού μεταπολιτευτικού συστήματος επιβάλει να είμαστε έτοιμοι για λύσεις διακυβέρνησης», «με αυτούς που θα συμφωνήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές». Στις βασικές θέσεις του κινήματός του περιλαμβάνονται επίσης ένα νέο αναλογικότερο εκλογικό σύστημα, επανεξέταση των προνομίων και παροχών του πολιτικού συστήματος, εκδοτών και καναλαρχών, δραστική μείωση του υπουργικού συμβουλίου, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ώστε κανείς να μην είναι χωρίς τροφή, εκπαίδευση και περίθαλψη, σταθερό και δίκαιο αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα. Και τέλος ως βασική προτεραιότητα έθεσε την απόδοση δικαιοσύνης στους πρωταγωνιστές των σκανδάλων.
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του εδώ.