Πολιτικη & Οικονομια

Τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου

Στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nίκος Δένδιας- Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Nίκος Δένδιας- Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EUROKINISSI

Τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα.

Προς τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου φαίνεται να δρομολογείται η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα για την συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Με βάση ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πως η Ελλάδα έχει τη βούληση για αποκλιμάκωση των εντάσεων και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, αλλά με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Να σημειωθεί πως η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σε επαφή για τον καθορισμό της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα και επεσήμανε πως, όταν ορισθεί η ημερομηνία της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «θα ανακοινωθεί δια της διπλωματικής οδού».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ύψωσε εκ νέου τους τόνους αφού, την Πέμπτη (13/05), αναφέρθηκε ακόμα και στο 1821, λέγοντας: «Όσοι λένε ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020. Ποιος είναι επεκτατικός;».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.