- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Τις προτάσεις Θεοχάρη υιοθέτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού
Σχέδιο δράσης με τέσσερις άξονες


Τις προτάσεις του Χάρη Θεοχάρη για την επανεκκίνηση του τουρισμού υιοθέτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.
Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), σε συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά, υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας. Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η επανέναρξη του παγκόσμιου τουρισμού για το 2021.
Μάλιστα, εισηγήθηκε ένα σχέδιο δράσης το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις άξονες:
- Την επανεκκίνηση του ασφαλούς διασυνοριακού ταξιδιού,
- Tην ασφαλή μετακίνηση των τουριστών,
- Tην παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου,
- Tη στήριξη της εργασίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών.
Οι προτάσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού εγκρίθηκαν ομόφωνα από την ολομέλεια της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ και αποτελούν τις συστάσεις του προς τα μέλη του.
Όπως επiσήμανε ο κ. Θεοχάρης, «η υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων υγείας ή αλλιώς τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της CΟVID-19, θα εξασφαλίσουν την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ των κρατών. Η Ευρώπη υιοθέτησε την πρόταση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και προχωρά με την εισαγωγή ενός Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού, το οποίο θα συμβάλλει στη διευκόλυνση των μετακινήσεων και στη συνακόλουθη ενίσχυση του τουρισμού».
Όσον αφορά στη στήριξη της ρευστότητας και της εργασίας στον κλάδο,ανέφερε ότι «στο σύνολό τους τα κράτη-μέλη της τεχνικής ομάδας της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ συμφωνούν ότι προτεραιότητα θα πρέπει να έχει η εφαρμογή προγραμμάτων ρευστότητας, για την υποστήριξη του κεφαλαίου κίνησης των ευάλωτων τουριστικών επιχειρήσεων. Εξίσου σημαντική είναι η ενίσχυση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως τα επιδοτούμενα δάνεια, σε εκείνες τις τουριστικές επιχειρήσεις που προτάσσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
Ειδικά ως προς τη στήριξη της εργασίας, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού εγγυώνται την τεχνολογική μετάβαση των τουριστικών επιχειρήσεων. Κατ' αυτό τον τρόπο γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικές. Η δωρεάν πρόσβαση σε προγράμματα κατάρτισης, με την υποστήριξη ψηφιακών πλατφορμών, όπως αυτά που προσφέρει η Ακαδημία του ΠΟΤ για την Ψηφιακή Εκπαίδευση, αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
Σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών, υπογράμμισε ότι «είναι πρωτεύουσας σημασίας το να γνωρίζουν οι τουρίστες με σαφήνεια τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφάλειας σε κάθε προορισμό, καθώς και τα δικαιώματά τους για πιθανές ακυρώσεις ή επαναπρογραμματισμό του ταξιδιού τους».
Στη συνάντηση της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΟΤ μετείχαν με παρεμβάσεις ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ζουράμπ Πολολικασβίλι, υπουργοί Τουρισμού από όλο τον κόσμο, στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών. Μεταξύ αυτών, ήταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας και η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ναυσιπλοΐας κά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάρτηση με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας
Η Ευρώπη, η Ελλάδα και ο καταιγισμός των νέων προκλήσεων - Θα μεταδοθεί σε live streaming
Ο απολογισμός του πρωθυπουργού για τις κυβερνητικές δράσεις της εβδομάδας
Αναμένονται ανακοινώσεις - Πώς θα επηρεαστούν οι εργαζόμενοι
Αναλυτικά οι προθεσμίες, οι εκπτώσεις και οι υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους
Kατά τη σημερινή τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής
Με αφορμή την δημοσκοπική άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ
Οι τέσσερις προτεραιότητες του νέου υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Σε μια φιλελεύθερη χώρα δεν μπορεί η τέχνη να λογοκρίνεται και να βεβηλώνεται από όποιον θεωρεί ότι προσβάλλεται
«Το Χάρβαρντ έρχεται στην Ελλάδα, όπως και το Γέιλ, το Κολούμπια και πολλά ακόμη», ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας
Εξαιρετικά σημαντική η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε αλλαγές σε τρία πεδία πολιτικής - Τι ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη
«Εμπεδωμένη η πεποίθηση στην κοινή γνώμη πως η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει κάτι άλλο»
Πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
«Κλείνει οριστικά έναν κύκλο αμφισβήτησης και αβεβαιότητας για την Ελλάδα»
«Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που προσελκύουν επενδύσεις», τονίζει ο πρωθυπουργός
Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης και οι προτεραιότητές της
«Χαίρομαι που η τελευταία μου δήλωση ως υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αφορά την απονομή της επενδυτικής βαθμίδας»
Ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους διεθνείς οίκους που είχε καθυστερήσει να δώσει επενδυτική βαθμίδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.