- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί σε όσους είναι σε αναστολή
Χατζηδάκης: Το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει ζητήσει πίσω τα χρήματα που πήρε ο Φουρθιώτης


Χατζηδάκης: Πότε και πώς θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
Για την καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, μίλησε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με το Δώρο Χριστουγέννων της περασμένης χρονιάς, ενώ δεσμεύτηκε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια, ώστε να καταβληθεί στους δικαιούχους μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.
Επίσης πριν από το Πάσχα, αναμένεται να δοθεί και η προκαταβολή της σύνταξης σε όσους έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα, είπε.
Αναφερόμενος στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης, είπε πως μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 25.000 ψηφιακές συντάξεις. Κι ενώ τον Ιανουάριο οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 155.000, τώρα έχουν πέσει στις 139.000.
Σε ότι αφορά το θέμα της χρησιμοποίησης πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών για να βοηθήσουν τις διαδικασίες για την ταχύτερη απονομή της σύνταξης, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτό θα προχωρήσει και το κράτος θα αναλάβει να καλύψει μια εύλογη δαπάνη για τον σκοπό αυτό και δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες.
Χατζηδάκης: Το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει ζητήσει πίσω τα χρήματα που πήρε ο Φουρθιώτης
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας μίλησε για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη που αφορά σε χρήματα που έλαβε από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία δηλώνοντας υπέρογκους μισθούς. Όπως είπε, το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής.
Ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε πως είχε σταλεί εξώδικο από τον Μένιο Φουρθιώτη στο Υπουργείο Εργασίας. Αναφερόμενος για το εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως γι΄αυτό τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος.
Ο υπουργός Εργασίας απάντησε για το θέμα πως ο «φάκελος» του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και πως το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω. Υπενθυμίζεται πως υπολογίζεται ότι τα χρήματα που έχει λάβει ο τηλεπαρουσιαστής υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ.
«Στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει, αν βεβαιωθούν παρανομίες, ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μειωμένες κατά 36% οι μεταναστευτικές ροές
Ενώ η Τουρκία γίνεται όλο και πιο επιθετική, ενώ η Ευρώπη πασχίζει να ανασυνταχθεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της αμερικανικής πολιτικής, εμείς συζητάμε παλαβομάρες
Για πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της κάνει λόγο η βουλευτής - Η ανάρτησή της
«Εκταταμένη η ατζέντα των συνομιλιών»
Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης
Οι συνταξιούχοι που θα πληρωθούν την Παρασκευή
Ο έντονος διάλογος με την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Αργολίδας
Η πτήση είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό την Αθήνα
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Η πρώτη φάση ξεκινά άμεσα και συγκεκριμένα από τη 1η Απριλίου
Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, τεχνολογίας και AI καθώς και τουρισμού
Το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από την ακριτική Λήμνο
Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή επέτειο
«Προϋπόθεση επίσης για την πρόοδο, είναι πάντα η αυτογνωσία»
«Η Ελλάδα είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας που επιδιώκει την προκοπή του»
Οι απαλλαγές συμπεριλαμβάνονται σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία προωθείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή
Ο πέμπτος μέσα σε λίγες ημέρες
Τι αναφέρει για τις αμυντικές δαπάνες
Ήταν προγραμματισμένο για τον Απρίλιο
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως το σιδηροδρομικό δίκτυο νοσεί βαθιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.