- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Καραμανλής: Στάλθηκαν 40 τροχόσπιτα για τους σεισμόπληκτους
Αύριο οι πρώτοι οικίσκοι
«Έχουμε στείλει 40 τροχόσπιτα για τους σεισμόπληκτους», ενημέρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.
«Το Υπουργείο Υποδομών έχει στείλει 40 τροχόσπιτα και από αύριο, 8 Μαρτίου, θα φτάσουν και οι πρώτοι οικίσκοι στη περιοχή. Άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιδότησης ενοικίου, που ξεκινάει από τα 300 έως τα 500 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλους τους κατοίκους που έχουν πρόβλημα με τα σπίτια τους», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, από το Δαμάσι του Τυρνάβου, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη στήριξη των σεισμόπληκτων.
Για τους οικίσκους που θα φιλοξενήσουν τους σεισμόπληκτους, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι είναι έτοιμοι αλλά «χρειάζεται να γίνουν κάποιες εργασίες υποδομής για να μπορέσουν να εγκατασταθούν».
«Δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όσοι οικίσκοι χρειαστούν θα έρθουν στην περιοχή για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας που περάσαν αυτήν την πολύ δύσκολη τραγωδία», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «η πολιτεία βρίσκεται στο σημείο από την πρώτη στιγμή για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις ενός πολύ μεγάλου σεισμού».
«Το Υπουργείο Υποδομών έστειλε από την πρώτη ημέρα τα κλιμάκια από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, ενώ σήμερα είμαστε εδώ με 130 μηχανικούς».
Σημειώνεται ότι ο κ. Καραμναλής, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, μετά τα χωριά των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας θα επισκεφθεί τη γέφυρα του Πηνειού στον Δήμο Τεμπών, η οποία αναμένεται να δοθεί στη κυκλοφορία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη πρόγραμμα 500.000 ωφελούμενων για αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλάει για τις δυσκολίες αλλά και την πρόοδο της κοινωνικής πολιτικής
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.