Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Απαισιοδοξία των πολιτών για τις διερευνητικές επαφές, αλλά αισιοδοξία για την εκλογή Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Τα ποσοστά που καταλαμβάνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου και η άποψη των πολιτών για τις διερευνητικές επαφές.

Στις 16 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 39% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%. Στη συνέχεια, 7,5% λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής, 6,5% το ΚΚΕ, 4,5% η Ελληνική Λύση και 3% το ΜέΡΑ25. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,5% των ερωτηθέντων, ενώ 9% δηλώνουν αναποφάσιστοι/δεν ξέρουν/δεν απαντούν. 

Πρόθεση ψήφου
Πρόθεση ψήφου © ΣΚΑΪ

Την ίδια ώρα, στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37% (έναντι 38% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) έναντι 22% (από 23%) του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να φτάνει στις 15 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 25 3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7% των ερωτηθέντων, 5% δηλώνει λευκό άκυρο ή αποχή, ενώ 8,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι. 

Πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις
Πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις © ΣΚΑΪ

Δημοσκόπηση Pulse: Η θέση των πολιτών για τις διερευνητικές επαφές

Απαισιόδοξο για το αποτέλεσμα των διερευνητικών επαφών Αθήνας - Άγκυρας δηλώνει το 76% των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα οι διερευνητικές επαφές, το 17% δηλώνει σίγουρα ναι (2%) και μάλλον ναι (15%), ενώ το 76% απαντά μάλλον όχι (46%) και σίγουρα όχι (30%).  

epafestorukia.jpg

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι πολίτες αισιοδοξούν για την επίδραση που θα έχει η εκλογή του Τζο Μπάιντεν για τη χώρα μας στα ελληνοτουρκικά. Το 59% των ερωτώμενων απαντά σίγουρα θετική (14%) ή μάλλον θετική (45%), ενώ το 33% απαντά μάλλον όχι θετική (23%) ή σίγουρα όχι θετική (10%). 

biden.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.