Πολιτικη & Οικονομια

Οι 6 άσσοι του Τρολαντώνη

Η εβδομαδιαία στήλη του Μάνου Βουλαρίνου

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69967-141086.JPG

Με δάκρυα στα μάτια υποδέχθηκα την καινούργια κυβέρνηση, χάρη στην οποία ο πρωθυπουργός της χώρας περνά στο πάνθεον των μεγάλων της σάτιρας δίπλα στον Κώστα τον Καραμανλή και τον Γεώργιο τον Ανδρέα τον Παπανδρέου. Κάποιοι πονηροί ισχυρίζονται πως με το να αλλάξει τόσα πολλά μέλη μιας κυβέρνησης την οποία πριν λίγες μέρες καλούσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ως εγγύηση σταθερότητας, αποδεικνύει πως είναι είτε πολιτικός απατεώνας είτε ψυχολογικά διαταραγμένος είτε μεγάλος χαβαλές. Αυτά φυσικά είναι ανοησίες των εχθρών του λαού που ενοχλούνται που επιτέλους έχουμε μια κυβέρνηση πραγματικά λαϊκή, δηλαδή μια κυβέρνηση γεμάτη μπαγλαμάδες και άλλα έθνικ μουσικά όργανα.

Το μόνο αρνητικό του ανασχηματισμού είναι πως μάλλον θα γίνει η αιτία μιας μεγάλης κρίσης στον χώρο της επιθεώρησης: Ήδη έχουν απολυθεί όλοι οι κειμενογράφοι που ετοίμαζαν τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού καθώς στις παραστάσεις οι ηθοποιοί θα διαβάζουν τη σύνθεση της κυβέρνησης, με έμφαση στις καινούργιες προσθήκες, οι οποίες σηματοδοτούν το τέλος του έργου «Ο Σαμαράς μεταρρυθμιστής» και την έναρξη του «Ο Σαμαράς κομματάρχης» το οποίο ανοίγει το δρόμο για το ριμέικ της παράστασης του 1981 «Ο Ανδρέας Σοσιαλιστής» με τίτλο «Ο Αλέξης Πρωθυπουργός». Με αφορμή όλα τα παραπάνω επιτρέψτε μου να πω κι εγώ δυο λόγια για τους 6 άσους που έκρυβε ο Αντώνης ο Σαμαράς στο μανίκι του γιλέκου του.

n

Στιγμιότυπο απο την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Η Σοφία η Βούλτεψη ήταν οπωσδήποτε μια έκπληξη ευχάριστη για όλους όσους εκτιμούν ένα καλό αστείο, αλλά εντελώς δυσάρεστη για τη Ρούλα την Κορομηλά, την Τατιάνα τη Στεφανίδου, τη Βέφα την Αλεξιάδου και άλλες σημαντικές Ελληνίδες, οι οποίες πιστεύουν πως και αυτές έχουν βοηθήσει να γράφτει το μικρό όνομα της μεγάλης Παξινού με χρυσά γράμματα και όσο να ‘ναι νιώθουν αδικημένες. Η αλήθεια είναι, όμως, πως οι καταξιωμένες αυτές κυρίες ποτέ δεν έχουν φτάσει στο σημείο να ισχυριστούν δημοσίως πως το BBC ανήκει σε εμπόρους όπλων. Μια αποκάλυψη από τις πολλές που έκανε πριν ένα χρόνο η δαιμόνια Βούλτεψη και η οποία δυστυχώς δεν ευαισθητοποίησε καμία υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. Κάποιοι απαισιόδοξοι ισχυρίζονται πως η συνεργασία της με τον Γκίκα τον Χαρδούβελη θα είναι κάπως δύσκολη, θυμίζοντας πως πριν λίγο καιρό τον παρουσίαζε ως όργανο των τραπεζών και άλλων σκοτεινών συμφερόντων, αλλά αυτοί είναι φόβοι εντελώς αβάσιμοι καθώς η Σοφία η Βούλτεψη, ως έμπειρη πολιτικός, δεν έχει μόνο το ακαταλόγιστο αλλά και το ξετσίπωτο.

Στο πρόσωπο του Αργύρη του Ντινόπουλου, ενός από τους λίγους κατοίκους του πλανήτη που μπορεί να γίνει πιο εκνευριστικός και από τη σπουδαία Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιβραβεύεται η αποκαλυπτική τηλεοπτική κιτρινογραφία της δεκαετίας του ’90 και κυρίως τα απολαυστικά ρεπορτάζ για τα ρέιβ πάρτι και τους ρέιβερ. Υπό αυτήν την έννοια αδικούνται και ο Νίκος ο Ευαγγελάτος και ο Μάκης ο Τριανταφυλλόπουλος, αλλά όσο πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης ο Σαμαράς κανείς τους δεν πρέπει να πάψει να ελπίζει. Οι εχθροί του ισχυρίζονται πως είναι εθνοκάπηλος, ομοφοβικός, συκοφάντης και αδίστακτος λαϊκιστής. Οι φίλοι του αντιτείνουν πως τραγουδάει πολύ ωραία και κάνει υπέροχα μπάρμπεκιου.

n

Κουίζ: Ποιος είναι ο εικονιζόμενος; α) Τσακ Νόρις β) Αργύρης Ντινόπουλος γ) Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ

Πολλοί λένε πως η αντικατάσταση του Άδωνι του Γεωργιάδη από τον Μαυρουδή τον Βορίδη δείχνει πως –ιδεολογικά τουλάχιστον– υπάρχει συνέχεια στο κράτος. Εγώ οφείλω να πω πως ο Μαυρουδής είναι μάλλον αδικημένος εξαιτίας μιας φωτογραφίας στην οποία απεικονίζεται σε μια νεανική του τρέλα. Νομίζω πως όσοι έχουμε υπάρξει έφηβοι, ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να κάνει κανείς πράγματα για τα οποία αργότερα μετανιώνει και ο νέος υπουργός Υγείας απέδειξε τη μεταμέλειά του όταν, σε ώριμη πια ηλικία, ηγήθηκε του Εθνικού Μετώπου, χαριεντίστηκε με τον Ζαν τον Μαρί τον Λεπέν και έβγαλε κόκκινη κάρτα στους μετανάστες.

Αν πριν λίγα χρόνια κάποιος, παρακολουθώντας έναν αγώνα μπάσκετ του Πανιωνίου, έλεγε πως ο Κικίλιας θα γίνει μια μέρα υπουργός, σίγουρα θα προκαλούσε το γέλιο. Το ίδιο ακριβώς γέλιο που προκαλεί σήμερα κάποιος όταν λέει πως ο Κικίλιας ΕΙΝΑΙ υπουργός. Μια υπουργοποίηση η οποία αποδεικνύει πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει εξουσία, αρκεί, φυσικά, να έχει τις ανάλογες ικανότητες. Να κυνηγάει και να φέρνει πάντα πίσω το ξυλάκι που του πετάνε στο μεγάλο χωράφι του Κόμματος.

n

Και το καλό είναι πως η δεξαμενή νέων πολιτικών είναι αστείρευτη

Η τοποθέτηση της Αγγελικής της Γκερέκου στο υπουργείο Κυβερνητικού Πολιτισμού είναι, νομίζω, απολύτως δικαιολογημένη. Στο κάτω-κάτω η στιχουργός του ύμνου «Αυτοκολλητάκι Μου» είναι ένας άνθρωπος του πολιτισμού και το κεντροαριστερό αντίπαλο δέος στο κεντροδεξιό μπούστο της Όλγας της Κεφαλογιάννη. Με δεδομένο πως τοποθετήθηκε σε ένα υπουργείο του οποίου προϊστάμενος ήταν ο Πιπί (κατά κόσμον Πάνος Παναγιωτόπουλος) δε νομίζω πως κανείς μπορεί να πει πολλά για την τοποθέτησή της στην κυβέρνηση πέρα από το ότι ο Γεώργιος ο Ανδρέας ο Παπανδρέου θα πρέπει να νιώθει περήφανος.

Αν κανείς σκεφτεί πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν εμπιστευτεί την υγεία τους στον Τζέρι τον Γιακουμάτο θα καταλάβει πως το ότι ο Σαμαράς του εμπιστεύεται θέση σε υπουργείο δεν είναι και τόσο φοβερό. Η υπουργοποίηση του βετεράνου κωμικού προκάλεσε τη δικαιολογημένη οργή του Γιώργου του Παπαδάκη και του Γιώργου του Αυτιά οι οποίοι χάνουν έναν πολύτιμο συνεργάτη, αλλά οι τηλεθεατές δεν πρέπει να ανησυχούν. Οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις σίγουρα θα συνεχιστούν και –εξαιτίας του αυξημένου κύρους που προσθέτει μια θέση στην κυβέρνηση– θα είναι ακόμα πιο σπαρταριστές. Για να σας δώσω να καταλάβετε τι εννοώ, φανταστείτε πόσο λιγότερο διασκεδαστικός θα ήταν ο Δημοσθένης ο Βεργής, αν δεν ήταν αρχηγός κόμματος και μπράβο του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.