Πολιτικη & Οικονομια

Moody’s στο «MR»: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα

«Το 2023 θα ανακάμψει πλήρως ο τουρισμός, ίσως λίγο νωρίτερα στην Ελλάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Moody’s:
Moody’s: © EPA/ANDREW GOMBERT

Συνέντευξη στο «Money Review» του διευθυντή του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody’s για την Ευρώπη, Colin Ellis - Οι αναφορές στην Ελληνική οικονομία

Θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα οποία όμως θα εξαργυρωθούν μόνο αργά και σταδιακά, διακρίνει σε συνέντευξη στο «Money Review» ο διευθυντής του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody’s για την Ευρώπη, Colin Ellis, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς νέα αναβάθμιση ακόμη και μέσα στους επόμενους 12 – 18 μήνες. Σημειώνει δε ότι μόλις το 15-20% των περιπτώσεων με αξιολόγηση Ba καταφέρνει να ενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα μέσα σε ορίζοντα 5ετίας.

Είπε στο «MR»:

  • «Δεν θα περίμενα την αξιολόγηση να προχωρήσει γρήγορα, γιατί με τη ‘σταθερή προοπτική’ εννοούμε ότι τα ρίσκα είναι αρκετά ισορροπημένα μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες. Ειδικά ως προς την επενδυτική βαθμίδα, είναι απίθανο να έρθει μέσα σε αυτό το διάστημα».
  • Το 2023 θα ανακάμψει πλήρως ο τουρισμός, ίσως λίγο νωρίτερα στην Ελλάδα.
  • Θα θέλαμε να δούμε μεγαλύτερη πρόοδο στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
  • Υπάρχει πρόοδος στο επενδυτικό περιβάλλον. Μόνο οι μεταρρυθμίσεις και η απελευθέρωση της οικονομίας θα ξεκλειδώσουν τις αναβαθμίσεις.
  • Εγγύηση για το ελληνικό χρέος η «σιωπηρή και συνεχιζόμενη πιστωτική υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων».
  • Δεν θα χαρακτήριζα game changer το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε δόσεις και σε βάθος χρόνου.
  • Χαμηλό πλέον το πολιτικό ρίσκο ως προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
  • Θα δούμε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2021, με τους οποίους ωστόσο θα προσεγγίσουμε το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν.
  • Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κίνδυνος για υψηλό πληθωρισμό, ξέρουμε να τον διαχειριστούμε καλύτερα απ’ ό,τι τον χαμηλό πληθωρισμό.

Moody’s στο «MR»: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα, αλλά αργούν οι αναβαθμίσεις

ΠΗΓΗ: moneyreview

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.