- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ρυθμιστικό πλαίσιο για το bitcoin ζήτησε η Κριστίν Λαγκάρντ
Σημειώνοντας ότι το κρυπτονόμισμα έχει χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις για ξέπλυμα χρήματος


«Το bitcoin είναι πολύ κερδοσκοπικό στοιχείο ενεργητικού, με το οποίο γίνονται κάποιες περίεργες δραστηριότητες» τόνισε η Λαγκάρντ και ζήτησε ρυθμιστικό πλαίσιο
Την εποπτεία του bitcoin σε παγκόσμιο επίπεδο ζήτησε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι το κρυπτονόμισμα έχει χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις για ξέπλυμα χρήματος και τονίζοντας ότι θα πρέπει να κλείσουν τα όποια «παράθυρα».
Το bitcoin ακολούθησε εκρηκτική πορεία τα τελευταία χρόνια και πλέον αγοράζεται από απλό κόσμο, επενδυτικά ταμεία, ακόμη και από μεγάλες εταιρείες. Ορισμένοι έχουν πάρει ακόμη και δάνεια για να αγοράσουν μεγαλύτερα ποσά του κρυπτονομίσματος, η αξία του οποίου έχει σχεδόν δεκαπλασιασθεί από τον περασμένο Μάρτιο.
Ωστόσο, το χαρακτηριστικό της ανωνυμίας που έχει το bitcoin έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
«Το bitcoin είναι ένα πολύ κερδοσκοπικό στοιχείο ενεργητικού, με το οποίο γίνονται κάποιες περίεργες δραστηριότητες και κάποια πολύ κατακριτέα δραστηριότητα ξεπλύματος χρήματος», είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ. Δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα ξεπλύματος χρήματος, αλλά είπε ότι αντιλαμβάνεται πως υπήρξαν ποινικές έρευνες για παράνομη δραστηριότητα.
Αρκετοί επικεφαλής άλλων εποπτικών αρχών από όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει ήδη να υπάρξουν παγκόσμιοι κανόνες για τα κρυπτονομίσματα. «Πρέπει να υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο. Αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί και να συμφωνηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, επειδή αν υπάρχει τρόπος διαφυγής θα χρησιμοποιηθεί», είπε η Λαγκάρντ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η παράνομη εγκληματική δράση των διακινητών αλλοδαπών, δεν γίνεται και δεν θα γίνεται ανεκτή από τις ελληνικές Αρχές»
Θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Foreign Desk του Monocle
«Υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε»
Νομοσχέδια για το «βαθύ κράτος» και τη βελτίωση της καθημερινότητας
«Είναι δικαίωμα της να προετοιμάζεται να γίνει πρωθυπουργός»
«Οδηγούμαστε σε παράλυση με τέτοια αντιμετώπιση»
«Πρέπει να βάλουμε μπροστά την αξία της εργασίας και της παραγωγής»
Η ανάρτηση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί περίπου το 20,5% των συνολικών δηλώσεων που αναμένονται
«Η χώρα θα αποβάλει τον τίτλο της πιο υπερχρεωμένης στην ΕΕ», δήλωσε ο Κυρ. Πιερρακάκης
Tο ελληνικό ΑΙ Factory, γνωστό και ως «Φάρος», θα αποτελέσει έναν κόμβο καινοτομίας
«Ναι» στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά Τριαντόπουλου από 190 βουλευτές
Οι διάλογοι ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου, Λαζαρίδη και Φλωρίδη
Όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από το Φόρουμ Δελφών
«Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο παρακράτος και τη συγκάλυψη της ΝΔ»
Τι δηλώνει ο διοικητής του ΕΦΚΑ
«Αναγκαστήκαμε να ψάξουμε μόνοι μας πώς κάηκαν τα παιδιά μας» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.