Πολιτικη & Οικονομια

Aνασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί και υφυπουργοί μετακινήθηκαν

Οι σημαντικότερες ανακατατάξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Yπουργικό Συμβούλιο
Yπουργικό Συμβούλιο © EUROKINISSI

Ανασχηματισμός: Ποιοι είναι οι υπουργοί και υφυπουργοί που παραμένουν στην κυβέρνηση αλλά μετακινούνται σε άλλες θέσεις

Η νέα κυβέρνηση είναι πια γνωστή. Ο βασικός κορμός έμεινε ο ίδιος όμως υπήρξαν μετακινήσεις ακόμα και πρωτοκλασάτων υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησης.

Οι μετακινήσεις υπουργών

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο Χρήστος Ταραντίλης που με τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Στέλιου Πέτσα.

Όσον αφορά στους υπουργούς που μετακινήθηκαν, ο Κωστής Χατζηδάκης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας το οποίο κατείχε ο Γιάννης Βρούτσης.

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο Μάκης Βορίδης αναβαθμίστηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών, στη θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου. Στο ίδιο υπουργείο αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Η έως τώρα υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Τουρισμού αρμόδια για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μετακινείται στο Μαξίμου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας.

Τέλος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίστηκε από υφυπουργός Υγείας σε αναπληρωτή υπουργό αρμόδιος για τις υπηρεσίες υγείας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.