- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πέτσας: Παράταση lockdown έως 7 Ιανουαρίου - Σε ποιους τομείς
«Αργή η πτώση του επιδημιολογικού φορτίου» είπε ο Στέλιος Πέτσας
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![lockdown-petsas-anakoinoseis-koronoios.jpg lockdown-petsas-anakoinoseis-koronoios.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/12/07/5198756.jpg)
Κορωνοϊός- Lockdown: Ποιοι τομείς παραμένουν κλειστοί έως τις 7 Ιανουαρίου - Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό
Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ποιες επιχειρήσεις και δραστηριότητες δεν θα ανοίξουν σίγουρα πριν τις αρχές του 2021.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό πως έως τις 7 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν σχολεία, εστίαση, σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, χιονοδρομικά κέντρα, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (πέρα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που ήδη έχει εγκριθεί η συνέχιση τους).
Για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις έως το τέλος της εβδομάδας.
Ο κ.Πέτσας, σημείωσε ότι «υπάρχει σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση της διασποράς, αλλά δεν είναι η αναμενόμενη. Σ' αυτό το δεύτερο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 21%. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυξάνεται ο αριθμός των κενών κλινών covid. Στα 1.600 τα μέσα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Ο δείκτης εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί. Με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων, ωστόσο, υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας».
Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «με αυτά τα δεδομένα η επάνοδος πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια. Ανακοινώνουμε τους τομείς που δεν θα ανοίξουν: Παραμένουν κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητισμός εκτός των εξαιρέσεων, χιονοδρομικά κέντρα έως τις 7 Ιανουαρίου. Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό και κυκλοφορία τη νύχτα. Όσοι επιστρέφουν θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ έως 72 ωρών και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών εφόσον μπαίνουν στη χώρα από τις 7 Ιανουαρίου. Ειδικά για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο θα γίνουν νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα, για τις εκκλησίες θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τις επόμενες ημέρες».
Δείτε τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:
Τι είπε ο Mητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο για πανδημία και lockdown
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε σήμερα κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου στις ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αλλά και στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί το επόμενο διάστημα.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει ποιες δραστηριότητες δεν θα ανοίξουν «μετά βεβαιότητας» έως τις αρχές Ιανουαρίου.
«Νομίζω ότι έχουμε πει πολλές φορές ότι παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο δήθεν παραπλανημένος πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη για ποιο πράγμα "πανηγυρίζει";» διερωτάται ο Κ. Τσουκαλάς
Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου
Σφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση για τα Τέμπη
«Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε ζούγκλα», αναφέρει ο Πρωθυπουργός
«Η βαριά κατηγορία περί της συγκάλυψης φαίνεται να κλονίζεται», τόνισε ο Υπ. Δικαιοσύνης
Από τις 15 Μαρτίου σε ισχύ η μεταρρύθμιση
Τσακωμός με έναρξη τα Τέμπη και τέλος τη Novartis
Aμειώτη η αντιπαράθεση του Περισσού με την Πλεύση Ελευθερίας
Μήπως υπάρχουν κάποιοι πρόσθετοι, μονιμότεροι παράγοντες που λειτουργούν ως τροχοπέδη;
Με αφορμή δημοσίευμα Σαββατιάτικης εφημερίδας
Tι ανέφερε ο υπουργός στα περί συγκάλυψης
«Επαναστάτες του καναπέ» - Καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
«Τελειώνει αυτή η ιστορία» - Όσα διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Σε ένα τόσο δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον η Ελλάδα και πάλι περί άλλων τυρβάζει. Άγεται και φέρεται από απίθανες θεωρίες συνομωσίας στημένες πάνω στον φρικτό θάνατο 57 ανθρώπων
Ξεκινά ένα από τα πιο επιδραστικά φόρουμ διεθνώς για ζητήματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων
Η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
«Εγώ τη θυμάμαι να διαφημίζει την TELESTET, δεν θυμάμαι να ήταν κομουνίστρια»
«Ο Πάνος Θεοδωρίδης ήταν η σπάνια σύνθεση ενός αναγεννησιακού ανθρώπου που λάτρευε τον Ανατολικό και τον Δυτικό Μεσαίωνα»
Χρειαζόμαστε σοβαρή εναλλακτική κι αυτή τη στιγμή άλλη σοβαρή εναλλακτική δεν μοιάζει να υπάρχει
Πώς θα την εξασφαλίσουν οι δικαούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.