Πολιτικη & Οικονομια

Το post της ημέρας: Αλέξανδρος Καραγιάννης

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sartr-epohi.jpg

Το Post της Ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΟΧΗ
«Ζούμε σε μια άσχημη εποχή, αλλά αυτή είναι η εποχή μας», έλεγε στα 1945 ο Ζάν Πολ Σάρτρ.
Ήταν η μετά τον πόλεμο εποχή που έβρισκε την Ευρώπη καταστραμένη, διαιρεμένη και πεινασμένη.
Μια εποχή μπορεί να έχει είτε διάρκεια αιώνων, είτε μιας ζωής, είτε, ακόμη, λίγων ετών. Παράλληλα, η ίδια χρονική εποχή μπορεί να διαφέρει σε κάθε κράτος και σε κάθε λαό όπως, για παράδειγμα, η περίοδος 1919-1930 ήταν για τη νεοσυσταθείσα Σοβιετική Ενωση μια εποχή αιματηρών αγώνων και βίαιων κοινωνικών ανατροπών σε εναν πάμφτωχο λιμοκτονουντα λαό, ενώ στη δυτική Ευρώπη η δεκαετία αυτή ήταν μια ωραία εποχή, μια δεύτερη Belle Époque, μια εποχή ειρήνης, ευημερίας, νέων ηθών, νέων ιδεών και ακόρεστων διασκεδάσεων. Υπάρχουν πολλά ιστορικά παραδείγματα εποχών, που μέσα στην κάθε μια συνέβαιναν διαφορετικά πράγματα σε κάθε χώρα την ίδια χρονική περίοδο.
Όμως,ουδέποτε υπήρξε στην ιστορία προηγούμενο στο οποίο την ίδια εποχή να εμφανισθεί το ίδιο φαινόμενο σε ό λ ο ν τον Κόσμο, σε ό λ η τη Γη.
Σήμερα, και για πρώτη φορά στην ιστορία, ό λ η η ανθρωπότητα απανταχού της Γης, πλήττεται από μια παγκόσμια πανδημία θανατηφόρου λοιμού. Ένας λοιμός που ενέσκηψε στην εποχή που ζούμε.
⁃ Ζούμε σε μια πολύ άσχημη εποχή, αλλά αυτή είναι η εποχή μας, όπως θα λέγε ο Σάρτρ. Θα περάσει και αυτή η άσχημη εποχή. Οι εποχές έρχονται για να περάσουν.


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.