Πολιτικη & Οικονομια

Twitter αντί για... εξάσφαιρα

Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάποτε οι μονομαχίες δίνονταν με εξάσφαιρα. Στην εποχή μας, οι μονομάχοι ανακαλύπτουν το Διαδίκτυο και οι υποψήφιοι του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Η Interweave παρουσιάζει σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον γράφημα τα «χτυπήματα» σε facebook, twitter, καθώς και το σύνολο των δημόσιων αναφορών στο Internet, για τα «δίδυμα» υποψηφίων σε Αθήνα, Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής. Η μέτρηση έγινε μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών από τις 19 μέχρι τις 21 Μαίου.

Προσοχή! Δεν είναι δημοσκόπηση ενόψει εκλογών. Ούτε παιχνίδι εντυπώσεων, απλώς η καταγραφή των «χτυπημάτων» στο Διαδίκτυο.

Ας δώσουμε ορισμένες διευκρινίσεις για να γίνει κατανοητό. Η διαφορά, για παράδειγμα, Ρ. Δούρου - Γ.Σγουρού στους followers στο twitter έχει να κάνει με το ότι ο Γ. Σγουρός ξεκίνησε πρόσφατα τη δραστηριότητά του με tweets. Το ίδιο ισχύει και με τις χαμηλές επιδόσεις Β. Μιχαλολιάκου - Γ. Μώραλη στο twitter.

Επίσης, οι δημόσιες αναφορές στο Internet δεν είναι μόνο θετικές αλλά και αρνητικές αναφορές, οπότε η καταγραφή του συνόλου δεν σηματοδοτεί κατ' ανάγκην και «θετικό φορτίο» για κάθε υποψήφιο.

Και κάτι ακόμα: πολλά «χτυπήματα» στο facebook είναι και προϊόν διαφήμισης των ενδιαφερομένων.

Ας μην αγνοηθούν, τέλος, και οι τελευταίες σειρές, που εμφανίζουν ηλικιακά κριτήρια για τα ιντερνετικά «χτυπήματα», αλλά και τα ποσοστά που αναλογούν σε κάθε είδος «χτυπήματος».