Πολιτικη & Οικονομια

Προχωρά το πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμεων θέσεων εργασίας

Υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπεγράφη η ΚΥΑ που αφορά το ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Δρομολογείται το πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας καθώς έπεσαν οι υπογραφές της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Την ΚΥΑ που αφορά το ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας συνυπογράφουν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείου Οικονομικών

Το παραπάνω είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτελεί μια δράση που στηρίζει την αγορά εργασίας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δίνοντας αρκετά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους.

Αναλυτικά, επιδοτεί για έξι μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, θέτοντας ως κίνητρο τις νέες προσλήψεις, ενώ, την ίδια ώρα, εξασφαλίζει με ειδική ρήτρα τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 345 εκατ. ευρώ και διαθέτει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους, αφού η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας.

Τέλος, το πρόγραμμα αναμένεται αν ξεκινήσει από 1 Οκτωβρίου 2020 και θα ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ