Πολιτικη & Οικονομια

6 στις 10 επιχειρήσεις συγκρατημένα αισιόδοξες για την οικονομία

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις ζητούν ένταση των μέτρων ενίσχυσης της αγοράς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαζόμενοι στο γραφείο
Εργαζόμενοι στο γραφείο © Pixabay/ Aymanejed

Έρευνα Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: Έξι στις δέκα επιχειρήσεις εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Έξι στις δέκα επιχειρήσεις εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την έρευνα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για την πανδημική κρίση και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.

Οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου θεωρούν τα μέτρα ρευστότητας της αγοράς ως τα σημαντικότερα μεταξύ των δράσεων της κυβέρνησης για την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας την εποχή του Covid-19. Εξίσου σημαντικές χαρακτήρισαν τις παρεμβάσεις με στόχο την τόνωση της απασχόλησης, ενώ για τη σπουδαιότητά τους ξεχώρισαν και τα φορολογικά κίνητρα.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις ζητούν ένταση των μέτρων ενίσχυσης της αγοράς μετά και τη νέα έξαρση της πανδημίας, ενώ μία στις δύο εταιρείες να προβλέπει για φέτος μείωση του κύκλου εργασιών.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου:

  • Το 50,98% των εταιρειών του δείγματος, εκτίμησε ότι ο κύκλος εργασιών του 2020 θα είναι μειωμένος έναντι του 2019, το 39,22% ανέφερε ότι θα παραμείνει σταθερός και το 9,80% ότι θα αυξηθεί.
  • To 43,14% των επιχειρηματιών δήλωσε ότι οι τελευταίες προβλέψεις για το «κλείσιμο» της φετινής χρονιάς είναι χειρότερες έναντι αυτών που διατυπώθηκαν στην αρχική φάση της πανδημικής κρίσης, το 37,25% τοποθετήθηκε θετικότερα, ενώ το 19,61% διατήρησε σταθερές τις προβλέψεις του.
  • Το 60,78% των ερωτηθέντων παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξο για την πορεία της οικονομίας εν μέσω Covid-19, το 21,57% εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξο, το 17,65% απαισιόδοξο, ενώ κανένας εκ των ερωτηθέντων δεν δήλωσε πολύ αισιόδοξος.
  • Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφανίστηκαν μοιρασμένοι σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των κοινοτικών κονδυλίων, με τα οποία θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία έναντι των συνεπειών του Covid-19, με τo 50,98% να χαρακτηρίζει τις ενισχύσεις επαρκείς και το 49,02% μη επαρκείς.
  • Το 88,24% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εντείνει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της για τη θωράκιση της επιχειρηματικής κοινότητας μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας και τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, ενώ το 3,92% εκτίμησε ότι δεν υφίσταται ανάλογη ανάγκη (το 7,84% δεν τοποθετήθηκε).

Μάλιστα, η τόνωση της ρευστότητας αποτέλεσε για τους συμμετέχοντες στην έρευνα το σημαντικότερο από τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της αγοράς και ακολούθησαν οι προωθούμενες ρυθμίσεις προς τόνωση της απασχόλησης, η χορήγηση φορολογικών κινήτρων, η θέσπιση νέων κινήτρων για επενδύσεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.