Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 20,8% σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, με τους πολίτες να εκφράζουν την ανησυχία τους για τα ελληνοτουρκικά.

Στις 20,8 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Συγκεκριμένα, στο τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, τα κόμματα καταλαμβάνουν:

Η ΝΔ προηγείται με 40,3% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με την διαφορά να βρίσκεται στο 20,8%. Το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ βρίσκονται στο 5.8% και 5% αντίστοιχα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΜΕΡΑ 25 εμφανίζουν μείωση με ποσοστά 3% και 2.2% έναντι 3.5% και 2.2% που εμφάνιζαν τον Ιούλιο.

Η πρόθεση ψήφου

Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52.7% των προτιμήσεων έναντι ενός 23.9%  του ΚΑΝΕΝΑ και 19.4% του Αλέξη Τσίπρα.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης 

Τους συνολικούς χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά αποδέχεται το 67 %, στην περίπτωση του κορωνοιού το 70% και στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης το 48%. Τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται, αφού πέραν των ψηφοφόρων της Ν.Δ σημαντικά τμήματα ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης.

Η άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει το 67.7% των θετικών απόψεων των πολιτών, ενώ  το 70% τον κρίνει θετικά ως Πρωθυπουργό. Μάλιστα τα ποσοστά αυτά αυξάνονται. Δείχνει να διαθέτει ένα διακομματικό ακροατήριο που τον αντιμετωπίζει θετικά και βασικά με εμπιστοσύνη.

Η άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα

Θετικά κρίνουν την συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα το 28% ( 61.7% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) , ενώ θετική άποψη έχει το 28.4% με την Φώφη Γεννηματά να τον περνάει με 31.8%.

politikoi_arxigoi.png

Το 17% πιστεύει ότι κορωνοϊό δεν υπάρχει 

 

Το 17% θεωρεί σωστές τις απόψεις περί μη ύπαρξης του κορωνοιού και ύπαρξης διεθνούς συνωμοσίας. Ωστόσο, το ποσοστό αυτών που δεν τηρούν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί( μάσκες κ.λ.π ) πέφτει στο 9%, ποσοστό μη υποτιμητέο βεβαίως. 

koronoios.png

Για το εάν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με βάση το οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία με τρόπο ασφαλή, το 45% απαντά ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο, το 43% έχει αντίθετη άποψη και το 12% δεν απαντά ή αποφεύγει να διατυπώσει άποψη.
 
Την ίδια ώρα, οι πολίτες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας. Το 61% θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου.
Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας,

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.