Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος: Μάσκες και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων

«Μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολεία
Σχολική αίθουσα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Χορήγηση μασκών και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων έχει προβλέψει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μάσκες και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων θα χορηγηθούν από το κράτος σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερκών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως «μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι υγεία».

Να θυμίσουμε πως η Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει ότι «δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι όλοι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα».

Γώγος: Αν εντοπίζεται κρούσμα θα κλείνει το τμήμα όχι το σχολείο

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου τάχθηκε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, Χαράλαμπος Γώγος. Αν εντοπίζεται κρούσμα θα κλείνει το τμήμα όχι το σχολείο, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.


Ο κ. Γώγος τόνισε επίσης ότι έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας, ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

«Χωρίς μάσκα τη βάψαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, προσθέτοντας την εκτίμηση ότι αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως άλλα δύο μέλη της Επιτροπής, ο καθηγητής Νίκος Σύψας και ο πρόεδρος των λοιμοξιολόγων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχαν ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 του μήνα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.