Πολιτικη & Οικονομια

Οι χορηγίες του Πάνου Παναγιωτόπουλου

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67199-135534.jpg

Πέντε χορηγίες σε μια μόνο μέρα (πιθανώς και έκτη, γιατί έχουν ξεχάσει να βάλουν ημερομηνία σε μια από τις έξι σχετικές αποφάσεις), για κοινωφελές έργο σε εκκλησίες και για πολιτιστικές εκδηλώσεις σε παγκοσμίως άγνωστους φορείς, που τις δίνει ακριβώς το υπουργείο το οποίο κόβει το ΕΚΕΒΙ και το biblionet.gr, είναι ένα σκορ, όπως και να το κάνεις, αξιοσημείωτο.

Εξηγούμαι: με αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, που έχουν όλες την ίδια ημερομηνία, 16 Απριλίου, δίνονται τα εξής λεφτά:

1. Στον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «ΜΙΣΤΗ» Αγιονερίου Κιλκίς 1.000 ευρώ, για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

2. Στην Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου 7.000 ευρώ, για πολιτιστικές εκδηλώσεις

3. Στην Αδελφότητα Κοπάνης Ιωαννίνων «Ο Προφήτης Ηλίας» 1.500 ευρώ, για πολιτιστικές εκδηλώσεις

4. Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γλυφάδας 3.000 ευρώ, για ενίσχυση του κοινωφελούς του έργου

5. Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού 3.000 ευρώ, για ενίσχυση του κοινωφελούς του έργου

6. Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλαμακίου 3.000 ευρώ, για ενίσχυση του κοινωφελούς του έργου.

Σκέφτομαι ότι οι εκκλησίες έχουν τόσα σκανδαλώδη προνόμια, φορολογικά και άλλα κι έχουν τόσα χρήματα από τους πιστούς τους, κι έχουν τόσο καλές σχέσεις με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων κλπ κλπ, ώστε δε νομίζω να έχουν ανάγκη κι άλλα χρήματα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι δε «κοσμικοί» φορείς των Αρκάδων, της Κοπάνης και του Αγιονερίου (όσο κοσμικοί μπορεί να είναι, όταν ο ένας λέγεται «Προφήτης Ηλίας» κι ο άλλος κάνει ό,τι κάνει στο … Αγιονέρι) γιατί δεν οργανώνουν τις όποιες –και αναμφίβολα ποιοτικότατες- εκδηλώσεις τους χωρίς επιχορήγηση; Πόσοι άνθρωποι μαζεύονται στην Κοπάνη και πόσοι στο Αγιονέρι, για να χρειάζονται τόσα λεφτά; Αλλά και στο Χαλάνδρι, όπου οι Αρκάδες είναι υποθέτω αναρίθμητοι, 7.000 ευρώ δεν είναι κομμάτι πολλά; Πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιες είναι οι πολιτιστικές τους εκδηλώσεις και πόσο κοστίζουν η κάθε μια- με τιμολόγια όμως, έτσι;

Κι αν τα ποσά μοιάζουν μικρά, ας μην αναρωτηθούμε πόσα κερδίζουμε εμείς (πόσοι πάιρνουμε 1.000 το μήνα;). Ας αναρωτηθούμε πόσα άλλα χρήματα δόθηκαν την ίδια μέρα, τις άλλες μέρες, όλες τις μέρες, από το υπουργείο του κ. Παναγιωτόπουλου (ή και άλλα υπουργεία), σε εποχές απόλυτης λιτότητας. Χρήματα δικά σου και δικά μου, των φορολογουμένων. Μόνο μια ερώτηση στη Βουλή θα μπορούσε (ίσως) να οδηγήσει σε απάντηση.

Κι εμείς βιβλία γράφουμε, κύριε υπουργέ, εκδηλώσεις οργανώνουμε, ομιλίες κάνουμε, σε συναυλίες τραγουδάμε- και λοιπά και λοιπά, αλλά συμβαίνει να βάζουμε τα λεφτά από τις δικές μας (μισοάδειες) τσέπες.

Από την άλλη, δε φαντάζομαι όλα αυτά τα λεφτά να τα δίνετε λόγω προεκλογικής περιόδου, μετά να τα κόψετε, και μετά να τα ξαναρχίσετε πριν τις επόμενες βουλευτικές, όποτε γίνουν. Δηλαδή ότι πρόκειται –θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου- για προεκλογικές χορηγίες. Αυτό υποθέτω μπορούμε να το αποκλείσουμε.


d.fyssas@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.