Πολιτικη & Οικονομια

Oruc Reis: Έκτακτη σύγκλιση του ΣΕΥ της ΕΕ ζητά η Αθήνα

Ο Νίκος Δένδιας θα ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας © EUROKINISSI

Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχαν πριν λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών με βασικό θέμα τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου Oruc Reis.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Eπίσης συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

H συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα, σύμφωνα με ανάρτηση του κυρίου Δένδια στο Twitter.

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες

Η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να κάνει καθόλου παραχωρήσεις, διεμήνυσε την Τρίτη ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

«Μέχρι το τέλος, θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Τουρκικής Διπλωματίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός διεμήνυσε ακόμη πως  «κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις» στην περιοχή θα συνεχιστούν. 

«Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η Τουρκία έχει κακές προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί που θέλουν να δουν μια χώρα με κακές προθέσεις πρέπει να κοιτάξουν προς την Ελλάδα», συνέχισε στο ίδιο μοτίβο ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.