Πολιτικη & Οικονομια

Μην ξεχνάμε τον Δρ. Φαούτσι

«Η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα δεν βοήθησε στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
koronoios-tsipras-syriza.jpg

Τι είπε ο Δρ. Φαούτσι και τι σημαίνει το τέλος της συναίνεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τον κορωνοϊό.

 

Ο κορυφαίος ανοσολόγος των ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φαούτσι, δήλωσε πρόσφατα ότι «η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα (σ.σ.: εννοεί στις ΗΠΑ) δεν βοήθησε στην αντιμετώπιση της πανδημίας». Να το κρατήσουμε αυτό.

Την ίδια στιγμή, με ένα συγκριτικό μειονέκτημα, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονική φάση, πορεύεται η κυβέρνηση στις πρώτες ημέρες μετά από την πλήρη επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας: Η συναινετική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους σχετικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς εκλείπει και όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προεξοφλήσει πολιτικά τυχόν στραβοπάτημα των υγειονομικών και των άλλων αρχών, οι οποίες είναι αρμόδιες για την παρακολούθηση του ανοίγματος της χώρας στους ξένους επισκέπτες της.

Σε αυτή τη νέα «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ κινείται τις τελευταίες ημέρες ακόμη και ο τέως υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με την οποία αμφισβητεί, σε πρωτόγνωρους για τον ίδιον υψηλούς τόνους, όλες τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για την άμεση όσο και προνομιακή ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ της Κρήτης, ιδιαιτέρως του νοσοκομείου Ρεθύμνου…

Από την πλευρά της και ενώ τα «εισαγόμενα» κρούσματα της νόσου COVID – 19 στη χώρα μας, τα οποία ανακοινώνονται καθημερινά από τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν έκδηλη ανησυχία στους κύκλους των ειδικών επιστημόνων, τα πλήρη και αναλυτικά επιδημιολογικά στοιχεία για το σύνολο των κρουσμάτων της νόσου COVID – 19 στην Ελλάδα έχει ζητήσει εδώ και πολλές ημέρες από τον ΕΟΔΥ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου η τελευταία να προχωρήσει σε μία λεπτομερή και πιστή ανάλυση της παρούσας επιδημιολογικής κατάστασης.

Έτσι, τόσο η περασμένη Δευτέρα όσο και η περασμένη Πέμπτη, αλλά και η χθεσινή Παρασκευή, χτύπησαν καμπανάκια κινδύνου στους αρμοδίους, καθώς, από την μία πλευρά, μηδενικά ήταν τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα της νόσου COVID – 19 από λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες οδικές εισόδους της χώρας μας, πλην Προμαχώνα, από την άλλη πλευρά, όμως, η οδική πύλη εισόδου του Προμαχώνα έδωσε τη Δευτέρα 20 νέα κρούσματα της νόσου COVID – 19, προερχόμενα από τη Σερβία, μαζί με επιπρόσθετους νέους ασθενείς – ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Τα νέα κρούσματα έφθασαν την περασμένη Πέμπτη τα 50, εκ των οποίων τα 24 εισαγόμενα από τις πύλες εισόδου της χώρας μας, και την Παρασκευή τα… 60!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.