Πολιτικη & Οικονομια

Μπροστά με 14 μονάδες στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων της αντιπολίτευσης - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης/© EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Διψήφια διαφορά στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - Μπροστά με 14 μονάδες το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση η ΝΔ είναι μπροστά με 14 μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 35,8% στην πρόθεση ψήφου στη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η ALCO για το OPEN TV και το ethnos.gr.

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%. Στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%. Κάτω από το όριο του 3% (και εκτός Βουλής) η Ελληνική Λύση με 2,9% και το ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%. Επίσης το 8,5% τάσσεται υπέρ του 8,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12%.

dimoskopisi-prothesi-psifou-alco-nd.jpg

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 49% τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 21% απαντά ότι εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 25% τάσσεται υπέρ της επιλογής «κανένας από τους δύο».

dimoskopisi-kaliteros-profipourgos-alco.jpg

Η δημοσκόπηση που δίνει μπροστά τη ΝΔ με 14 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, διενεργήθηκε από τις 29 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου 2020, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.