- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με παιδιά που μαθαίνουν ελληνικά παγκοσμίως
Από το Μπουένος Άιρες ως και την Αυστραλία
Μαθητές από κάθε γωνιά του πλανήτη που μαθαίνουν ελληνικά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τηλεδιάσκεψη με μαθητές αλλά και δασκάλους από 16 σχολεία από το Μπουένος Άιρες, το Λος Άντζελες, την Κινσάσα, την Αυστραλία και το Βανκούβερ είχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε στο πλαίσιο της ψηφιακής πλατφόρμας εκμάθησης ελληνικών «staellinika.com» στα ελληνικά με πολλούς μαθητές που δεν έχουν ρίζες από τη χώρα μας αλλά μαθαίνουν ελληνικά.
Μάλιστα, η μικρή Χριστίνα Μπαρτζή, μαθήτρια στο Ελληνικό σχολείο της Κινσάσα επιθυμεί να γίνει μηχανικός υπολογιστών στη χώρα μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να της εύχεται «κάθε επιτυχία στις εξετάσεις, μακάρι να σε έχουμε μαζί μας από το επόμενο έτος, και διάλεξες κι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αντικείμενο να σπουδάσεις».
Θερμές ευχές απηύθυνε και στον μικρό Νίκολας που θέλει να γίνει χειρούργος αλλά και στον Benedicte που όνειρό του είναι η παιδιατρική.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προσκάλεσε όλα τα παιδιά και τους δασκάλους τους να επισκεφθούν το επόμενο καλοκαίρι τη χώρα μας με δωρεάν διαμονή προκειμένου να εντρυφήσουν περισσότερο στην ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.
Αναφερόμενος στην πλατφόρμα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως πρόκειται «για μία σπουδαία πρωτοβουλία, ένα εργαλείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, το οποίο χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, είναι εύχρηστο, πατάει πάνω στη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά αξιοποιεί και τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής μυθολογίας για να κάνει το μάθημα της ελληνικής γλώσσας ζωντανό και ευχάριστο, για όσους και για όσα κυρίως παιδιά θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την επικοινωνία με την ελληνική γλώσσα».
Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για αποτέλεσμα συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Καναδά και δημιουργήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ