Πολιτικη & Οικονομια

Έντονη αντίδραση του ΚΙΣΕ στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος κάνει λόγο για αναπαραγωγή αντισημιτικών στερεοτύπων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ΚΙΣΕ εκφράζει τη λύπη του «διότι, παρά τις μαζικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέσυρε αυτό το σποτ»

Το ΚΙΣΕ ( Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος), σε ανακοίνωσή του, καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το σποτ για τα ΜΜΕ, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.  «Τρεις ημέρες μετά την προβολή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη λύπη του διότι -παρά τις μαζικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέσυρε αυτό το σποτ και η μόνη αντίδρασή του ήταν απλά να το χαρακτηρίσει ως “σατιρικό”», αναφέρει το ΚΙΣΕ μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του. Παράλληλα, εκφράζει την ελπίδα να αποφεύγεται η χρήση θρησκευτικών συμβόλων και μορφών, διότι «η θρησκευτική πίστη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί στοιχείο της οιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης».  

Η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ  

Όταν είδαμε το πολιτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ «Πόσο κοστίζει ο Μωϋσής;» αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που συνέβαλε καθοριστικά στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού να αναπαράγει αντισημιτικά στερεότυπα για την εξυπηρέτηση της αντιπολιτευτικής πολιτικής του, συνδέοντας το όνομα του Μωυσή με τα χαρτονομίσματα που πέφτουν ως «μάνα εξ ουρανού». Τρεις ημέρες μετά την προβολή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη λύπη του διότι -παρά τις μαζικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέσυρε αυτό το σποτ και η μόνη αντίδρασή του ήταν απλά να το χαρακτηρίσει ως «σατιρικό». Σε μια εποχή όπου θεωρίες συνωμοσίας απειλούν την αρμονική συμβίωση των πολιτών μιας κοινωνίας, η αναπαραγωγή στερεοτυπικών μύθων -και μάλιστα από ένα πολιτικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- καλλιεργεί το θυμικό των οπαδών της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.

»Είμαστε βέβαιοι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κατανοήσει ότι το σποτ αυτό ήταν τουλάχιστον ατυχές και θα το αποσύρει από τη δημόσια αντιπαράθεση. Ελπίζουμε ότι όλοι θα αποφύγουν τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων και μορφών –και μάλιστα με αρνητική διάσταση– διότι η θρησκευτική πίστη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί στοιχείο της οιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης».

 ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ