Πολιτικη & Οικονομια

Δένδιας: Η γαλλική στήριξη στις ελληνικές θέσεις είναι συνεχής

«Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τις εξαιρετικές σχέσεις αλλά και την στρατηγικής σημασίας επαφή με τη Γαλλία μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Για την στρατηγική σχέση της Ελλάδας με τη Γαλλία συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, με τον Γάλλο ομόλογό του.

Ο κ. Δένδιας μετέβη στο Παρίσι όπου συναντήθηκε την Δευτέρα με τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, επιβεβαιώνοντας σε μετέπειτα δηλώσεις του, τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Η γαλλική υποστήριξη προς τις ελληνικές θέσεις είναι σταθερή και συνεχής. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Για την Ευρώπη, αλλά και για την περιοχή της Μεσογείου, την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της συνεργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε στη συνέχεια:

«Τον ίδιο εποικοδομητικό ρόλο διαδραματίζει και η Γαλλία, οι χώρες μας, εξάλλου, συνδέονται με διαχρονικούς και ιδιαίτερα στενούς δεσμούς, ενώ η συνεργασία μας είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα.

»Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, καθώς η Ευρώπη ανακάμπτει από την πανδημία, η εξαιρετική συνεργασία των χωρών μας είναι ακόμα πιο σημαντική».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ