Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Δεν θα πολεμήσουν άλλοι για μας με την Τουρκία

«Γι’ αυτό πηγαίνουμε στρατό και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που επιτάσσει η ιστορία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την πεποίθηση πως αν αμφισβητηθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας μας από την Τουρκία δεν θα υπάρχουν πολλές επιλογές αντίδρασης εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και στο ενδεχόμενο που η κατάσταση στο Αιγαίο ξεφύγει από τον έλεγχο αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε για τον Ερντογάν πως «παρά τις μεγάλες κουβέντες του, δύσκολα θα περάσει την κόκκινη γραμμή» και πρόσθεσε για τις έρευνες που σχεδιάζει η Τουρκία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα:

«Αν τουρκικό ερευνητικό ή γεωτρητικό σκάφος φτάσει στην υφαλοκρηπίδα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία. Ανησυχούμε και προετοιμαζόμαστε».

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο που η Τουρκία υπερβεί τα όρια, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ μεγάλο πρόβλημα, οικονομικό πολιτικό και γενικό, και έχει κάθε συμφέρον να εξάγει το πρόβλημα της σε άλλους. Μας συμφέρει η ειρήνη και η ηρεμία ως χώρα, αν κάποιος ντε και καλά αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία δε θα έχουμε και πολλές επιλογές. Ουδέποτε πίστευα ότι αν χρειαστεί να βρεθούμε σε περιπέτεια με την Τουρκία θα έρθουν άλλοι να πολεμήσουν για μας. Γι’ αυτό πηγαίνουμε στρατό και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που επιτάσσει η ιστορία».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ