Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 477

Δημιουργός του Facebook group «Θέλω Nα Bάζετε Tη Zάχαρη Στον Capuccino Όταν Τον Φτιάχνετε

Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 477
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ιστορία της νέας «Μπουμπουλίνας», Ραχήλ

Επιτέλους η ιστορία της ηρωίδας που απείλησαν τη ζωή της με επιθετικούς προσδιορισμούς, κυκλοφόρησε και σε Κλασικά Εικονογραφημένα ώστε να μπορέσουν και οι ψηφοφόροι της να διαβάσουν για τους αγώνες ενάντια στα Νεφελίμ και στις δυνάμεις της Νέας Τάξης. (Το λέει και η λέξη: Οι προσδιορισμοί ήταν επιθετικοί! Και στόχος της επίθεσης ήταν η ίδια!) 

n


Πράγματα που μάθαμε από την ιστορία με τον Τάκη Μπαλτάκο Νο #1:

Κι ένας απλός συντηρητικός δεξιός μπορεί να επικαλείται κάθε τόσο τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας στα εθνικά ζητήματα, την οικονομία κ.ο.κ. Αυτό δεν αποτελεί απόδειξη ότι ο Αντώνης Σαμαράς ηγείται της ακροδεξιάς ομάδας της ΝΔ.

● Επίσης και ένας απλός συντηρητικός δεξιός μπορεί να στηλιτεύει όσους αμφισβητούν τη θρησκευτική παράδοση της Ορθοδοξίας και απευθυνόμενος στον Άνθιμο να ξεκαθαρίζει: «Παναγιώτατε, τέλος όλα αυτά!». Ούτε αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ο Σαμαράς ηγείται της ακροδεξιάς ομάδας της ΝΔ.

● Ακόμα: Κι ένας απλός συνηρητικός δεξιός μπορεί να δηλώνει «έχουν γεμίσει μετανάστες τα νηπιαγωγεία και οι Έλληνες δεν μπορούν να μπουν στον παιδικό σταθμό, αυτό τέρμα». Ούτε και αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ο Σαμαράς ηγείται της ακροδεξιάς ομάδας της ΝΔ.

● Άρα σε τι διαφέρει ένας ακροδεξιός από έναν απλό ευσεβή και συντηρητικό δεξιό; Απλό: Μόνο ο ακροδεξιός κάνει τους ακροδεξιούς φίλους του (τύπου Μπαλτάκος, Φαήλος κ.ο.κ.) εκτός από συνομιλητές και συνεργάτες του.

● Επιπλέον, μόνο ένας ακροδεξιός είναι ικανός να εξαπολύσει τέτοια ομοβροντία δημοσιογράφων που χτυπιούνται στις ειδήσεις και σκίζουν τα ρούχα τους από ιερή αγανάκτηση, μόλις κάποιος υπαινιχθεί την παραμικρή σχέση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαλτάκο.

● Διότι αυτό ακριβώς είναι ένα ακόμα αποκλειστικό γνώρισμα της άκρας δεξιάς: Σε αντιμετωπίζει σαν ηλίθιο, νομίζοντας ότι όλοι είναι σαν τους οπαδούς της.


Εντάξει, η Ρούλα Κορομηλά παρά λίγο να αποχωρήσει από το νέο show, επειδή θεώρησε πως κάποιος φόραγε μοβ και εκείνη θεωρεί το μοβ γρουσούζικο χρώμα (!!!)...

Δηλαδή θεωρεί ότι τα τελευταία χρόνια που δεν πλησίαζε το μοβ, όλα της πήγαιναν μια χαρά;


Πράγματα που μάθαμε από την ιστορία με τον Τάκη Μπαλτάκο Νο #2:

Ο Άγγελος Φιλιππίδης επικαλείται τη φιλία του με τον Κώστα Καραμανλή, όταν σφίγγουν τα πράγματα με το Τ.Τ.

Ο πρόεδρος της ΜΚΟ που μετρούσε τις ΜΚΟ, Στέλιος –έπαιρνα 9.500 το μήνα, γιατί κακό είναι αυτό;– Σύρμογλου, όταν αποκαλύπτονται όλα δηλώνει προσωπική επιλογή του Καραμανλή.

● Ο Τάκης Μπαλτάκος εξηγεί στο ραδιόφωνο ότι «με τον Αντώνη Σαμαρά (γι’ αυτόν απλώς Αντώνης) τους συνδέει μια φιλία 35 χρόνων».

● Συμπέρασμα: Η επίκληση του «φίλου σε ανώτερα κλιμάκια» αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού ειδικά του φιλοκυβερνητικού δεξιού ανθρωπότυπου: Όταν στριμώχνονται επικαλούνται τον τσάτσο τους για να τη σκαπουλάρουν. Προφανώς γιατί α) θεωρούν ότι έτσι οι άλλοι θα ψαρώσουν β) νομίζουν ότι το βίσμα τους θα τους προστατεύσει και γ) έχουν μάθει, επαγγελματικά και κοινωνικά, να εκμεταλλεύονται και να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά με κολλητιλίκια.


Τώρα που όλοι στην τηλεόραση χρησιμοποιούν κοντινά πλάνα στο iPad για να ξεφυλλίσουν κάτι μπροστά στην κάμερα με το δάχτυλο, μπορούν πλέον να περάσουν το μανικιούρ στα επαγγελματικά έξοδα.


Πράγματα που μάθαμε από την ιστορία με τον Τάκη Μπαλτάκο Νο #3:

Η κυβέρνηση –λέει– σκοπεύει να στραφεί στην κεντροδεξιά, τώρα που απομακρύνθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος, προωθώντας όλα αυτά τα νομοσχέδια που τα είχε φάει η μαρμάγκα, λόγω της παρουσίας του, όπως το Μεταναστευτικό, το Αντιρατσιστικό, Ιθαγένειας κ.ο.κ.

● Δηλαδή: Είτε ο Μπαλτάκος δεν είχε έναν «απλό τεχνικό ρόλο», όπως μας τα έχουν ζαλίσει τις τελευταίες μέρες, αλλά μπορούσε να κόβει νομοσχέδια, ακόμα και παρά τη θέληση του «εντολάκια» πρωθυπουργού...

●...είτε είχε όντως έναν «απλό τεχνικό ρόλο» και τα νομοσχέδια τα έκοβαν οι προϊστάμενοί του (ο «εντολάκιας» που λέγαμε), ο οποίος, τώρα που καίγεται ο κώλος του, τα επαναφέρει.


Απροσδόκητο πρόβλημα λόγω των πολλών κομμάτων που έχουν εμφανιστεί τελευταία: Δεν φτάνουν τα χρώματα για τις μπάρες στις δημοσκοπήσεις.


Κανονικά, αφού υπάρχει ποσόστωση από πριν, στην αξιολόγηση των Δ.Υ. για το ποιοι είναι ικανοί (!!!), δεν πρέπει να υπάρχει και ποσόστωση στο πόσοι από αυτούς θα είναι γυναίκες;


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Φοιτητής του Ιστορικού Τμήματος του Πανεπιστημίου που ανακαλύπτει με τρόμο ότι κάποτε πρόκειται να γίνει ο περίφημος «Ιστορικός του Μέλλοντος».


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Συγνώμη, αλλά αν τα Μπαλτακοειδή, που επινόησαν τη θεωρία των δύο άκρων, έχουν τόσο στενές επαφές με το ένα άκρο, προκειμένου, όπως λένε, να «απεγκλωβίσουν» τους νεοδημοκράτες που έχουν παρασυρθεί, τότε γιατί κατηγορούν τον Τσίπρα για επαφές με το άλλο «άκρο»; Δεν δικαιούται και αυτός, σύμφωνα με τη δική τους λογική, να ισχυριστεί ότι έχει επαφές με την άκρα αριστερά προκειμένου να απεγκλωβίσει τους Συριζαίους που έχουν παρασυρθεί;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Ρικουεσκεπτικισμός»: Η βασανιστική υποψία ότι ο άγνωστος που μόλις σου έκανε friend request στο Facebook είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές και δεν θέλει να γίνει φίλος σου επειδή σε συμπαθεί, αλλά επειδή ψάχνει ψήφους.


Η Μετάφραση της Εβδομάδας

n 

Τάκης Μπαλτάκος «Ο γιος μου είναι αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που βλέπει τούρκικα στον καναπέ. Υπερασπίστηκε τον πατέρα του».

Μετάφραση Ο γιος μου δεν είναι σαν τους άλλους 15 που προσπέρασε στην επετηρίδα χάρη στη δική μου παρέμβαση για να διοριστεί στο Λιμενικό. Αυτοί είναι της φραπεδιάς γιατί είναι άνεργοι. Ο γιος μου έχει κώδικα τιμής που επιβάλλει να κρύβεσαι μέχρι να περάσει το αυτόφωρο. Σημαίνει επίσης να χτυπάς αυτόν που αποκάλυψε τον πατέρα σου και όχι αυτόν που τον τιμώρησε.