Πολιτικη & Οικονομια

Ταραχήλ, ο Μπαλτάκος να φέρνει

Η εβδομαδιαία στήλη του Μάνου Βουλαρίνου

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65190-131236.JPG

Επιτρέψτε μου πριν ξεκινήσω να γράφω για άλλα πράγματα να δηλώσω υπεύθυνα πως η Ραχήλ η Μακρή έχει απολύτως συγκροτημένη προσωπικότητα και είναι ένα πραγματικό διαμάντι που στολίζει το κοινοβούλιο, αλλά και τις τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες εμφανίζεται. Αντίθετα με όσους γράφουν πως είναι ανεκδιήγητη, εγώ θέλω να πω πως είναι απολύτως διηγήσιμη και είμαι σίγουρος πως αν αποκτήσω ποτέ τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις που απαιτούνται θα καταφέρω να τη διηγηθώ.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως η αντισυστημική δράση της Ραχήλ της Μακρή ενοχλεί τα ντόπια και ξένα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Κι επειδή δεν μπορούν να τιθασεύσουν το αδούλωτο πνεύμα της Ανεξάρτητης αυτής Ελληνίδας, κατασκεύασαν (οι αθεόφοβοι!!) ένα βίντεο στο οποίο μια σωσίας της Ραχήλ της Μακρή διαμαρτύρεται χρησιμοποιώντας σχεδόν όλα τα λόγια τα οποία δολίως έβαλαν στο στόμα της οι προδότες δημοσιογράφοι στους οποίους έκανε μήνυση.

Αφού ξεμπέρδεψα με τη διηγήσιμη Ραχήλ να προχωρήσω στο μεγάλο θέμα των ημερών το οποίο θα κάνω πως με συγκλόνισε και μένα, καθώς δεν θέλω η δική μου ψυχολογική κατάσταση να διαφέρει από αυτήν που περιγράφουν τα κείμενα των παρουσιαστών των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών και η οποία στη δημοσιογραφική γλώσσα ονομάζεται «αίσθημα κοινής γνώμης».

Και πως να μη συγκλονιστώ, από τη στιγμή που εκεί που καθόμουν ανυποψίαστος και έπαιζα στην κονσόλα μου, ξαφνικά έμαθα πως ο Αντώνης ο Σαμαράς έχει στο περιβάλλον του ακραίους δεξιούς. Αυτή ήταν μια πληροφορία που ειλικρινά με οδήγησε στα πρόθυρα της τρέλας, καθώς δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως ο άνθρωπος ο οποίος ήταν πολιτικό παιδί του Ευάγγελου του Αβέρωφ, ο άνθρωπος που αποχώρησε από κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως αφορμή το όνομα της χώρας που την αποκαλούμε με το όνομα της πρωτεύουσάς της, ο άνθρωπος ο οποίος κάνει παρέα με τον Φαήλο τον Κρανιδιώτη, ήταν ποτέ δυνατόν να έχει σχέσεις με ακροδεξιούς. Τέτοια έκπληξη είχα να νιώσω από τότε που ένας θείος μου μου είπε πως υπάρχει η πιθανότητα να στήνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες.

image

Ένα μήλο την ώρα που πέφτει από μια μηλιά

Σα να μην έφτανε το κακό το μαντάτο του πολύ πολύ δεξιού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού μου ήρθε και δεύτερη κεραμίδα: μέχρι και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ήταν, λέει, στην άκρη της δεξιάς, κάπου εκεί που αρχίζει το νύχι του δεξιού μέσου δακτύλου. Όπως καταλαβαίνετε έπεσα και πάλι από τα σύννεφα καθώς είχα πάντοτε την εντύπωση πως ο Τάκης ο Μπαλτάκος ήταν ένας μετριοπαθής κεντρώος, εντύπωση η οποία ενισχύονταν από τη μανία του να γράφει για την αρχαία Σπάρτη. «Ένας άνθρωπος που έχει τέτοιο πάθος για το μοναδικό σύνολο ανθρώπων που έδωσε στον όρο «στρατοκρατούμενη κοινωνία» το απόλυτο της νόημα, δεν μπορεί να έχει κάποια σχέση με την ακροδεξιά» σκεφτόμουν, οπότε καταλαβαίνετε τι έκπληξη ένιωσα όταν τον είδα να τα λέει φιλικά με τον Ηλία τον Κασιδιάρη. Την ίδια ακριβώς έκπληξη που ένιωσαν και οι υπουργοί και βουλευτές, των οποίων το μυαλό δεν θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί την πιθανότητα ο Τάκης ο Μπαλτάκος να είναι της ακραίας της δεξιάς, μια πεποίθηση η οποία δικαιολογεί απολύτως την ένταση των διαμαρτυριών τους μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

image

Ο Τάκης ο Μπαλτάκος σε παλιές ανέμελες στιγμές

Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εδώ. Η μεγαλύτερη ήταν πως, εξαιτίας των διαμαρτυριών των μέχρι πρότινος ανυποψίαστων βουλευτών, ξαφνικά μου δημιουργήθηκε η υποψία πως υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να γίνονται προσπάθειες να επηρεαστούν οι δικαστές. Εγώ, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, μέχρι σήμερα νόμιζα πως οι ανακοινώσεις των κομμάτων μετά από αποφάσεις δικαστηρίων και οι επισκέψεις αρχηγών κομμάτων σε δικαστές γίνονταν για απολύτως τυπικούς και εθιμοτυπικούς λόγους και πως τα ελληνικά κόμματα σέβονται την αυτονομία της ελληνικής δικαιοσύνης την οποία και εμπιστεύονται απολύτως όταν δεν δυσπιστούν δημοσίως για τις αποφάσεις της.

Πέρα από τις παραπάνω οδυνηρές εκπλήξεις οφείλω να πω πως ένιωσα και την ασφάλεια που χαρίζουν κάποιες σταθερές αξίες, όπως ας πούμε η διαπίστωση πως η αγάπη κάποιων στελεχών της αντιπολίτευσης για τη χώρα και τους κατοίκους της είναι τόσο μεγάλη, που προκειμένου να ενισχύσουν το κόμμα τους και μέσω του κόμματος την προσφορά στον τόπο, υποστηρίζουν, με βαριά καρδιά φαντάζομαι, τα επιχειρήματα της Χρυσής της Αυγής. Κάποιοι ελεεινοί ισχυρίζονται πως τα μάτια αυτών των στελεχών έχουν γυαλίσει τόσο πολύ στην ιδέα της εξουσίας, που θα πουλούσαν ακόμα και μέλη της οικογένειάς τους σε παράνομο εργαστήριο που κάνει γενετικά πειράματα, αλλά αυτά είναι αντιδραστικές ανοησίες του χειρίστου είδους, καθώς είμαι βέβαιος πως το μόνο μέλημα της αντιπολίτευσης είναι η προστασία της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της. Πραγματικά θα ξαναπέσω από τα σύννεφα αν ποτέ διαπιστώσω πως όποιες διαφορές και να έχουν η Νέα η Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ασήμαντες μπροστά στην ομοιότητα της λύσσας τους για εξουσία και μπράβο τους. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.