Πολιτικη & Οικονομια

«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ»

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα από Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65131-131106.jpg

Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στο κέντρο «Ι. Βελλίδης» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ» και αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό «επικίνδυνο» και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ενώ για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία.

«Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες, αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής» είπε. Ο αρχηγός της αξιωματικής ζήτησε από τον Πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις» χαρακτηρίζοντας τον «ηθικό αυτουργό της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας».

Τσίπρας κατά Βενιζέλου

«Όσοι ψήφιζαν κάποτε ΠΑΣΟΚ έχουν ιδιοκτήτη: Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και ο ιδιοκτήτης τους καλεί να κατέβουν από το όχημα της αριστεράς και να πάρουν τη θέση τους στο όχημα με τα μνημόνια, με μηχανοδηγό τη Μέρκελ, με τον 'Αδωνι, με τον Μπαλτάκο, με τον Σαμαρά, με τον Βορίδη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια παράσταση με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίας».

Τέλος, για την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας στην Αθήνα ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κ. Μέρκελ «είναι ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζει πως η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, έχει νοικοκύρη και είναι ο ελληνικός λαός».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.