Πολιτικη & Οικονομια

Η συστημική ΧΑ

Θανάσης Χειμωνάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τη θλιβερή ιστορία Μπαλτάκου έχουν πλέον γραφτεί «σεντόνια». Δεν υπάρχει κάτι να προστεθεί, καλό είναι απλώς να περιμένουμε τις εξελίξεις. Πάντως, από τη στιγμή που το βίντεο-ναζιστική βερσιόν του «Σ’ αγαπώ - Μ’αγαπάς» είδε το φως της δημοσιότητας, οι περισσότεροι θεωρούν πως τούτη η de profundis εξομολόγηση του Μπαλτάκου στον Κασιδιάρη θα απογειώσει τη Χρυσή Αυγή. Πως η οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου θα βρεθεί σε θέση ισχύος καθώς θα μπορεί χαλαρά να παίξει το χαρτί της κυβερνητικής συνωμοσίας σε βάρος της. Πως τελικά, ο Μιχαλό, ο Παππάς, ο Λαγός και τ’ άλλα παιδιά ήταν στην πραγματικότητα αθώες περιστερές που κατέληξαν στην μπουζού μετά από συνεργασία ντόπιων και ξένων σιωνιστικοευρωπαϊκοαμερικανικόισλαμικών συμφερόντων.

Διαφωνώ κάθετα, φίλοι μου. Εγώ είμαι της άποψης πως (βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, δυστυχώς, δεν γνωρίζω τι ξημερώνει αύριο…) η υπόθεση σύντομα θα γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος της Χ.Α.

Εξηγώ: Ποιοι είναι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής;

Α. Τα μέλη του «σκληρού πυρήνα» της οργάνωσης. Βλέπε κάποιες εκατοντάδες skinheads.

Β. Ένα συνονθύλευμα ιδεολόγων ακροδεξιών και «βασιλοχουντικών» που απλώς την έχουν δει ακόμα πιο ακραία λόγω των συνθηκών. Σαφώς περισσότεροι από τους παραπάνω, αλλά και αυτοί αποτελούν μειοψηφία.

Γ. Εκατοντάδες χιλιάδες αδιάφοροι και απολιτίκ τύποι που απλώς ήθελαν να στείλουν ένα «ισχυρό μήνυμα διαμαρτυρίας» επιλέγοντας το πιο «αντισυστημικό κόμμα» που βρήκαν πρόχειρο. Αυτοί αποτελούν τη χρυσαυγίτικη δεξαμενή ψήφων.

Έλα όμως που το «αντισυστημικό κόμμα» χαριεντίζεται με τον κολλητό και «δεξί χέρι» του «συστημικού» πρωθυπουργού… Πράγματι, η οικειότητα ανάμεσα σε Μπαλτάκο-Κασιδιάρη δεν αφήνει αμφιβολίες πως οι δυο τους διατηρούσαν πολύ καλή σχέση, πριν αυτή διαταραχτεί από τη διαρροή του διαβόητου βίντεο. Λειτουργεί both ways: Δεν είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία που συναγελάζεται με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή (κάτι που ενοχλεί εμάς). Είναι και η Χρυσή Αυγή που συνομιλεί με τη «συστημική» Νέα Δημοκρατία (κάτι που ενοχλεί αυτούς). Αν, δε, αποδειχθεί πως οι χρυσαυγίτες είχαν νταραβέρια και με εκπροσώπους άλλων κομμάτων (όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται) τότε η εικόνα της «Αντισυστημικής Χρυσής Αυγής» θα γκρεμιστεί με πάταγο. Για τους αγανακτισμένους πολίτες-οπαδούς της η Χρυσή Αυγή θα είναι απλώς ένα κόμμα σαν όλα τ’ άλλα.

Προσωπικά, διαφωνώ με την αριστερή εμμονή πως η Χ.Α. αποτελεί γρανάζι του συστήματος. Απλώς προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο το σύστημα για να αναρριχηθεί με στόχο την καταστροφή του εκ των έσω, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο πατριάρχης των χρυσαυγιτών, Αδόλφος. Στα μάτια όμως του λοβοτομημένου ψηφοφόρου της που γουστάρει «αντισύστημα», η αποκαθήλωση θα είναι τρομερή. Ας τον αφήσουμε να τη «μαυρίσει»…