- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο: Τι ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη
Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη με αφορμή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027
Μαθήματα δημοκρατίας δίνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα αφού δεν έβαλε την ενημέρωση στον πάγο με αφορμή τον κορωνοϊό εκδίδοντας μόνο Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις, αλλά αντίθετα αξιοποίησε στο έπακρο την τεχνολογία δίνοντας τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους μέσω ZOOM να ενημερωθούν απευθείας από τους ευρωβουλευτές, θέτοντας ερωτήσεις χωρίς περιορισμούς.
Έτσι λοιπόν σήμερα με αφορμή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 που θα παρουσιαστεί αύριο από την Πρόεδρο Ursula von der Leyen στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, προσκάλεσε τον Αντιπρόεδρο του ΕΚ Δημήτρη Παπαδημούλη (GUE/NGL) και τους ευρωβουλευτές Γιώργο Κύρτσο (EPP) και Νίκο Ανδρουλακη (S&D) για να συζητήσουν με στους εκπροσώπους του τύπου τις θέσεις των πολιτικών ομάδων για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο κ. Παπαδημούλης, αφού αναφέρθηκε στα θετικά της γαλλογερμανικής πρότασης για το ταμείο ανάκαμψης ύψους 500 δισ. ευρώ στην κρίση που ανέκυψε λόγω του κορωνοϊού, σημείωσε ότι το ποσό των 500 δισ. ευρώ δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ιστορικής ύφεσης που θα αντιμετωπίσουμε. «Ένα τρισ. ευρώ δίνει μόνο η Γερμανία για να στηρίξει τις επιχειρήσεις της. Αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο εξαγοράς των υγιών επιχειρήσεων του Νότου» ανέφερε ο Αντιπρόεδρος, ενώ καυτηρίασε και την μηδαμινή «αντίδραση ή αντιπρόταση από τις χώρες του Νότου».
Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης αφού ανέφερε ότι η γαλλογερμανική πρόταση δεν υποστηρίζει την έκδοση ευρωομολόγου ώστε η πανδημία να λειτουργήσει περισσότερο ενωτικά για την Ευρώπη, είπε ότι «η σύγκρουση θα είναι για το πιο ταμείο θα είναι το πιο υψηλό. Το ταμείο ανάκαμψης ή των δανείων». Ο κύριος Ανδρουλάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την Ελλάδα λέγοντας ότι «ο κίνδυνος για τη χώρα είναι να πάρει πολλά δάνεια που θα δημιουργήσουν νέα κρίση χρέους και άρα νέα μνημόνια».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος που είπε ότι η «χώρα μας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση» αναφερόμενος στις προβλέψεις για την ύφεση που θα υπάρξει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Τέλος οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την κοινή τους αγωνία να μην οδηγηθεί στα τάρταρα το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην υποκύψουν οι ευρωβουλευτές των κρατών μελών στις πιέσεις των κυβερνήσεων τους σπάζοντας την ενότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ψηφίζοντας έναν προϋπολογισμό μη ικανοποιητικό. Αντίθετα να πιέσουν και να διεκδικήσουν το 1,5 τρισ. ευρώ που προτείνει η Λαγκάρντ.